Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Putins sola atbildi uz ASV raķetes izmēģinājumu

Krievijas prezidents Vladimirs Putins piektdien paziņoja, ka devis Aizsardzības ministrijai, Ārlietu ministrijai un citām institūcijam rīkojumu gatavot "simetrisku atbildi" uz vēl nesen aizliegtās raķetes izmēģinājumu, ko veikušas ASV.

Putins esot licis veikt analīzi "par draudu līmeni mūsu valstij, ko radījusi ASV rīcība, un īstenot visaptverošus pasākumus, lai sagatavotu simetrisku atbildi".

Kā  Krievijas Drošības padomes locekļu sanāksmē teica Kremļa saimnieks, "ASV veiktais raķetes izmēģinājums apstiprina aizdomas, ka Vašingtona plānojusi Eiropā izvietot aizliegtos ieročus".

Putins norādīja, ka Maskava bijusi pret raķešu palaišanas iekārtu izvietošanu Polijā un Rumānijā ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas ietvaros, tomēr Vašingtona noliegusi, ka tās varētu tikt izmantotas uzbrukuma mērķiem, lai palaistu raķetes Tomahawk.

"Tagad pārkāpuma fakts ir acīmredzams, un ir veltīgi to noliegt," sacīja Putins. "Jautājums ir - kā lai mēs zinām, kas tiks izvietots Rumānijā un Polijā."

Vašingtonas "patiesais nodoms", apgalvoja Putins, ir "izvietot līdz šim aizliegtos ieročus dažādos pasaules reģionos".

"To izvietošana Eiropā un Āzijā skar mūsu pamatintereses, jo tas ir tuvu Krievijas robežām," skaidroja Putins.

ASV Aizsardzības ministrija pirmdien paziņoja, ka valsts bruņotie spēki veikuši pirmos lidojumu izmēģinājumus raķetei, kāda vairāk nekā 30 gadus bija aizliegta saskaņā ar Vidēja un tuva darbības rādiusa raķešu līgumu, kuru šomēnes pārtrauca ASV un Krievija. 

Pie Kalifornijas krastiem svētdien veiktais izmēģinājums nozīmē, ka atsākta bruņošanās sacensība. Analītiķi bažījas, ka tā veicinās saspīlējumu starp Vašingtonu un Maskavu. 

ASV prezidenta Donalda Trampa valdība paziņojusi, ka joprojām ir ieinteresēta lietderīgā ieroču kontrolē, tomēr apšauba Krievijas vēlmi ievērot savas saistības. 

Top komentāri

Ekofoto
E
Es, ja dzīvotu Krievijā, it īpaši piepolārajos apgabalos, pēc šāda paziņojuma steidzīgi meklētu iespējas evakuēties kaut kur pat nezinu kur. Jo ar tagadējo Krievijas zinātnes un tehnoloģiskās "attīstības" līmeni, mēģinājumi kaut ko no mēsliem un žagariem saveidot, izmantojot no Sovoka saglabājušos kodolmateriālus, neizbēgami novedīs pie kārtējās katastrofas.
puķina preses sekretārs
p
bļa, jāmeklē jauns dubultnieks, šitais vairs neizskatās pēc puķina...
puķina preses sekretārs
p
Mēs stiprināsim savu aizsardības multiplikācijas sfēru ! Nākošajās multenēs ivanu "vundervafeles" sasniegs Balto namu un aktivizēs Jeloustounas ahujennovulkānu. Beigas būs sazīmētas laimīgas , dzīvi paliks tikai krievi un daži ķīnieši, kuri bučosies un laks vodku ar Doširaku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits