Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +29 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Orderi izdoti par iespējamiem kara noziegumiem, kas saistīti ar uzbrukumu veikšanu civilajiem objektiem un pārmērīga nejauša kaitējuma nodarīšanu civiliedzīvotājiem, kā arī par noziegumu pret cilvēci - "necilvēcīgām darbībām" Ukrainā, teikts SKT paziņojumā.

SKT tiesneši norādīja, ka ir "pamatoti iemesli uzskatīt, ka abi aizdomās turētie ir atbildīgi par raķešu triecieniem, ko Krievijas bruņotie spēki veica Ukrainas elektrības infrastruktūrai no vismaz 2022.gada 10.oktobra līdz vismaz 2023.gada 9.martam".

Tiesa norādīja, ka šie triecieni bija "vērsti pret civilajiem objektiem", un pat tad, ja mērķus varētu uzskatīt par militāriem, civiliedzīvotājiem nodarītais kaitējums "būtu nepārprotami pārmērīgs salīdzinājumā ar paredzamo militāro ieguvumu".

Ukraina jau paudusi gandarījumu par šo SKT soli.

"Uz Šoigu un Gerasimovu gulstas individuāla atbildība. Šis ir svarīgs lēmums. Visi tiks saukti pie atbildības par ļaunumu," sociālajos tīklos pauda Ukrainas prezidenta biroja vadītājs Andrijs Jermaks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Seši tūristi miruši Grieķijas rekordkarstumā

Jau seši tūristi zaudējuši dzīvību šomēnes, dodoties pārgājienos Grieķijā, neskatoties uz varasiestāžu brīdinājumiem būt īpaši uzmanīgiem valsti piemeklējušā karstuma viļņa laikā, vēsta Deutsche Wel...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits