Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Irānas izmeklētāji: Ukrainas pasažieru lidmašīna aizdegās gaisā

Ukrainas pasažieru lidmašīna Boeing 737, kas ar 176 cilvēkiem nogāzās netālu no Teherānas, aizdegās, kamēr atradās gaisā, teikts Irānas izmeklētāju sākotnējā ziņojumā.

Aviokompānijas Ukraine International Airlines lidmašīna, kas bija ceļā uz Kijevu, avarēja trešdien neilgi pēc izlidošanas no Teherānas Imāma Homeini lidostas.

Irānas civilās aviācijas organizācijas ziņojumā citēti aculiecinieki uz zemes un garām lidojošā lidmašīnā augstu gaisā sakām, ka Boeing 737 aizdegusies vēl gaisā esot.

Trīs gadus vecajai lidmašīnai, kurai apkope pēdējoreiz tika veikta 6.janvārī, neilgi pēc pacelšanās radās tehniskas problēmas. Lidmašīna mainīja kursu uz tuvāko lidostu un pēc tam avarēja, norādīts ziņojumā.

Ziņojumā nav teikts, kādas tieši tehniskās problēmas lidmašīnai bijušas. Tomēr kāds kanādiešu avots drošības dienestos ziņu aģentūrai Reuters atklāja, ka gūti pierādījumu, ka pārkarsis viens no lidmašīnas dzinējiem.

Pieci avoti drošības dienestos - trīs amerikāņu, viens eiropiešu un viens kanādiešu - Reuters sacīja, ka Rietumu izlūkdienestu sākotnējais novērtējums ir, ka lidmašīnai radušās tehniskas problēmas un tā nav notriekta ar raķeti.

Ukrainas lidmašīnas avārija notika dažas stundas pēc tam, kad Irāna veica ballistisko raķešu triecienu divām bāzēm Irākā, kur izvietoti ASV karavīri, šādi atbildot uz Irānas ģenerāļa Kasema Sulejmani nogalināšanu ASV gaisa spēku triecienā piektdien Irākā pie Bagdādes starptautiskās lidostas.

Šīs sakritība devusi pamatu dažādām spekulācijām.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka valdība apsver vairākus iespējamos avārijas cēloņus, un aicināja cilvēkus nenodoties spekulācijām, sazvērestības teorijām un steidzīgiem vērtējumiem. Viņš arī izsludināja 9.janvārī nacionālās sēras.

Zelenskis paziņoja, ka telefoniski sazināsies ar Irānas prezidentu, lai noorganizētu sadarbību avārijas izmeklēšanā.

Pēc Ukrainas ārlietu ministra Vadima Pristaiko sniegtās informācijas, lidmašīnā atradās 176 cilvēki - 82 Irānas, 63 Kanādas, 11 Ukrainas, 10 Zviedrijas, četri Afganistānas, trīs Lielbritānijas un trīs Vācijas pilsoņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits