Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +19 °C
Smidzinošs lietus
Svētdiena, 7. jūlijs
Maruta, Alda

No Sīrijas pret Izraēlas kara lidmašīnām raidītas raķetes

No Sīrijas uz Izraēlas kontrolēto teritoriju un Izraēlas militārajām lidmašīnām piektdien raidītas pretgaisa aizsardzības raķetes, un tas seko vairākiem Izraēlas uzlidojumiem Sīrijā, paziņojuši Izraēlas bruņotie spēki.

Sīrijas bruņotie spēki tikmēr paziņoja, ka notriekuši Izraēlas lidmašīnu un vēl vienu esot sašāvuši.

"Mūsu pretgaisa aizsardzība iesaistījās cīņā pret tām un notrieca vienu kara lidmašīnu, sašāva vēl vienu un piespieda pārējās bēgt," armijas teikto vēstīja Sīrijas valsts ziņu aģentūra SANA.

Izraēla savukārt noliedza, ka tās lidmašīnām būtu sašautas.

Izraēlas bruņotie spēki pirms tam pavēstīja, ka to kara lidmašīnas veica uzlidojumus vairākiem mērķiem Sīrijā un atgriezās Izraēlas kontrolētajā gaisa telpā, kad pret tām no Sīrijas tika raidītas vairākas pretgaisa aizsardzības raķetes.

Izraēlas pretgaisa aizsardzības sistēma pārtvēra vienu izšauto raķeti, informēja armija, neatklājot, vai kāda no raķetēm nokrita Izraēlas kontrolētajā teritorijā. Bruņotie spēki gan piebilda, ka Izraēlas civiliedzīvotāju un lidmašīnu drošība netika apdraudēta.

Armija arī pavēstīja, ka šis incidents bija par iemeslu trauksmes sirēnu iedarbināšanai ebreju kolonistu apmetnēs Jordānas upes ielejā Rietumkrastā. Armija nekomentēja mediju ziņas, ka šajā teritorijā dzirdēti sprādzieni.

Jordānas upes ieleju kopā ar pārējo Rietumkrastu Izraēla okupēja Sešu dienu karā 1967.gadā. Palestīnieši uzskata, ka šī ir viņu nākotnes valsts teritorija.

Tiek uzskatīts, ka Izraēla Sīrijā veikusi vairākus uzlidojumus pret modernām ieroču sistēmām, tomēr tā reti apstiprina šādus gadījumus. Pret Izraēlas militārajām lidmašīnām no Sīrijas arī reti tiek raidītas raķetes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits