Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uz Bagdādes lidostu izšautas raķetes, nogalinot astoņus cilvēkus

Uz Bagdādes starptautisko lidostu piektdien tika izšautas vismaz trīs raķetes Katjuša, nogalinot astoņus cilvēkus un aizdedzinot automašīnas, paziņoja Irākas drošības spēku amatpersonas.

Irākas Drošības mediju šūniņa, kas publisko informāciju par Irākas drošību, pavēstīja, ka raķetes nokritušas pie lidostas kravu termināļa. Tā arī informēja par vairākiem cilvēku upuriem un divu automobiļu aizdegšanos.

Irākas valsts televīzija vēlāk ziņoja, ka starp raķešu triecienā nogalinātajiem ir Irānas Revolucionārās gvardes vienības Kudsas spēki komandieris ģenerālis Kasems Sulejmani un Irākas militārā grupējuma Hashed al Shaabi vadītāja vietnieks Abu Mahdi al Muhandiss.

Irākas armija paziņoja, ka raķešu trieciens bijis vērsts pret Hashed al Shaabi autokolonnu.

Hashed al Shaabi paziņoja, ka Sulejmani un Muhandiss "tika nogalināti ASV triecienā, kas bija vērsts pret viņu automobili uz Bagdādes starptautiskās lidostas ceļa".

Hashed al Shaabi ir šiītu bruņoto vienību tīkls, no kurām daudzas ir tuvās attiecībās ar Teherānu, un šīs vienības ir oficiāli inkorporētas Irākas valsts drošības spēkos. Tā vadītāja vietnieks Muhandiss ir bijis iekļauts ASV melnajā sarakstā.

Irākas attiecības ar ASV ir saspīlētas pēc otrdien un trešdien notikuša proirāniski noskaņotu protestētāju uzbrukuma ASV vēstniecībai Bagdādē. Reaģējot uz to, Pentagons trešdien paziņoja, ka ASV nekavējoties nosūtīs papildu 750 karavīrus uz Irāku.

Protesti bija atbilde uz nesenajiem ASV uzlidojumiem Irānas atbalstītā šiītu paramilitārā grupējuma Hizbollah brigādes (Kataib Hizbollah) mērķiem Irākas rietumos, kuros zaudēja dzīvību vismaz 25 kaujinieki. Vašingtona vaino šo grupējumu 27.decembrī notikušā raķešu uzbrukumā Irākas armijas bāzei netālu no Kirkūkas, kura gaitā tika nogalināts ASV armijas līgumdarbinieks un ievainoti vairāki ASV un Irākas karavīri.

Top komentāri

Mehs
M
Amerikāņi izšāva raķetes 'Katjuša'?
Vecsčekists
V
Publicētajā ziņā ir detaļa, kura smagi iedragā ziņas avota uzticamību. ASV armijas un flotes rīcībā ir gan krievu tehnika, bet ir pilnīgi neiespējami, ka Irānas ģenerālis tika uzsperts gaisā ar "Katjušu" . Varbūt ar "Hilariju"? Ja nopietni - pati operācija ir diezgan labi nostrādāta. Vajadzēja zināt, KUR un KAD atrodas ģenerālis... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits