Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ēnu dienas konkurss: 15. februāris! Ēnu diena

14. februāra vakarā mani pārsteidz Antras Gailes sūtīts e-pasts, kuru atverot, ieraugu jautājumu - vai interese ēnot fotoreportieri vēlaizvien ir aktuāla! Kā nu nē. Telefons rokā, zvanu Antrai, lai ziņotu, ka jā, interese vēl aizvien ir spēkā.
Pavisam negaidīti! Zinot savas vēlmes pēc vidusskolas beigšanas, t.i. saistīt dzīvi ar žurnālistiku un foto meklēju iespēju rast praktiskās iemaņas šī darba specifikā. Pieteicos ēnu dienām, taču, lai cik tas būtu jocīgi, atmetu ar roku, jo nesaņēmu nevienu apstiprinājumu. Ja nemaldos, tas bija 11. februāris, kad ieejot ēnu dienas mājaslapā ieraudzīju, ka man ir ļoti daudz brīvu vakanču - riskēju un tad nu sūtīju uz Dienas Medijiem. 

15. februārī 10:00 ierados redakcijā. Mans sapnis tika piepildīts - man tika dota iespēja izzināt žurnālista darba specifiku, redzēju to, kā norit darbs redakcijā un tiku izvadāta arī pa Mūkusalas tipogrāfiju! Dievinu tipogrāfijas smaržu. Bērnību esmu pavadījusi tipogrāfijā pie lielajām, trokšņojošajām lokšņu un citām mašīnām, vērojot kā ome liekot loksni pēc loksnes saliek kopā grāmatu!

Līdz nonākam apspriežu zālē, kur mums ir iespēja Runāt ar Dienas galveno redaktoru Gunti Bojāru. No viņa izskanēja jautājums - kāpēc mēs vēlamies būt žurnālistes? Es atbildi radu, taču nezināju darba pilnās specifikas!Tāpēc, noklausoties Gunta nelielo lekciju par ideālu žurnālu, guvu 100% pārliecību, ka žurnālists ir mans amats!

Beigu galā nokļūstu foto nodaļā, kur gaidot kādu fotoreportieri mūs izklaidē Dace ar interesantiem stāstiem par to kā nokļuvusi Dienā, par maldīgiem uzskatiem par programmēšanu un cītīgi rāda to, kā top Dienas Biznesa avīze! Redzot darba kolektīva saliedētību un to, kā norit darbs, haosā pavadīta diena - taču gala iznākums - perfekts! Pārliecība par vēlmi veidot savu praktisko izaugsmi redakcijā aug! 

Ap 13:00 redakcijā ierodas fotoreportieris no Zoo Dārza, un aicina mūs aplūkot iznākušās bildes! 14:00 Dace paziņo, ka mūsu ēnojamais fotoreportieris Kristaps Kalns dodas uz kim? un mēs varam braukt! Interesanti redzēt cilvēku darbā! braucot atpakaļ uz redakciju sāku uzdot sev interesējošus jautājums kā par dokumentālo fotogrāfiju tā fotogrāfiju kopumā. Redakcijā turpinājās saruna par tehniku. Diemžēl, otra ēna mūs pameta, taču mēs ar Kristapu devāmies uz Mārupi fotografēt ēdienus žurnālam. Patiesi - mans sapnis tika piepildīts, uzzināju daudz jauna, bija iespēja runāt ar fotojomā zinošu cilvēku. Un rezultātā radu 100% pārliecību par to, ko vēlos darīt pēc vidusskolas beigšanas!

Par to kāpēc pieteicos tieši fotoreportiera ēnai varu teikt tā, man interesē dokumentālā fotogrāfija! Sakarā ar pētījumu, ko veicu par fotogrāfiju, noskaidroju to, ka Latvijā bijis periods - 60. gadi, kad pastāvēja tikai dokumentācijas! Tāpēc vēlējos zināt, kā ir būt fotoreportierim? 

No Kristapa Kalna teiktā varu secināt to, ka fotoreportiera rokās ir tas, kāda izskatīsies bilde, kā cilvēki uztvers notikumu! Kā arī šis ir darbs, kas sagādā prieku! Kas nekad nespēs radīt rutīnu vai ko tamlīdzīgu! Fotoreportiera darbā vienmēr pastāv daudzveidība un radošums! Spēja pierādīt sevi ar katru jaunu aso momentu, kad Tu vari būt pirmais un uzņemt pašu spicāko kadru!

Paldies Dienas komandai par lieliski pavadīto dienu!
Ar cieņu,
Sintija!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi