Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ēnu dienas konkurss: Aizņemti ar Saeimas pētīšanu

Sākšu ar to, ka par Ēnu dienu es uzzināju no saviem vecākiem. Man patika doma par to, ka varu dienu pavadīt kā jebkuras profesijas pārstavis. Bet es ilgi nevarēju izlemt, par kura cilvēku ēnu man kļūt. Es pieteicos trīs reizes, un man izdevās kļūt par Saeimas deputāta ēnu. Jāsaka, ka necerēju iekļūt tur par ēnu, man tas likās parāk sarežģīti. Taču jau otrajā dienā saņēmu vēstuli, kurā bija teikts, ka esmu pieņiemts. Atlika tikai skaitīt stundas.

15.februāris. Man bija jāceļas septiņos, bet es ļoti uztraucos, un tāpēc piecēlos vairākas reizes, un tikai ceturtā bija pareizā. Es ļoti rūpīgi iztīrīju zobus, paņēmu līdzi maku ar pasi, lai dabūtu caurlaidi. Kad biju klāt, gandrīz uzreiz sapratu, kur jāiet – ieraugot rindu, man viss kļuva skaidrs. Par spīti lielajai rindai, ātri pienāca mana kārta, es dabūju caurlaidi, un uzreiz ieliku to kabatā – mana intuīcija teica, ka man bieži nāksies to izvilkt. Beidzot satiku Andreja Kļementjeva, mana "ēnas devēja" kontaktpersonu Maiju Vorslovu. Viņa mani atveda uz paša deputāta A. Kļementjeva kabinetu. Es ar pārējam ēnām dzēru tēju un uzdevu dažus jautājumus. Tad mēs devāmies uz sapulci.

Saeimas deputāti apsprieda divus likumprojektus. Kad tika izskatīts otrais likumprojekts, es dabūju sēdēt deputāta vietā visas sēdes laikā. Es ļoti uzmanīgi klausījos, bet deputāta valoda ir politisko terminu valoda, un es daudz ko nevarēju saprast. Kad arī otrā sēde beidzās, ar pārējām ēnām devos uz mūsu ēnu devēja kabinetu, lai kopā ar pašu Kļementjeva kungu apspriestu tikko redzēto.

Pēc tam Kļementjeva kungam bija ieplānota tikšanās, un mēs, viņa ēnas, devāmies uz ekskursiju. Apmeklējām daudzas telpas. Man īpaši patika dāvanu telpa. Kādā no lielajiem koridoriem bija korespondents, kas jautāja ēnām par to, ko jaunu uzzinājām. Es no tā izvairījos – daļēji kautrības dēļ, daļēji tāpēc, ka sapratu, ja man jautās, es runāšu veselu stundu. Pēc tam devāmies tālāk, un kādā no telpām piedalījāmies erudīcijas konkursā. Man tas nesagādāja grūtības, jo esmu daudz ko lasījis par mūsu parlamentu.

Vēlāk mums bija laiks parunāt ar Kļementjeva kungu, padzert tēju. Kaut arī neviens no mums nebija ēdis visu dienu, mes bijām pārāk aizņemti ar Saeimas pētīšanu. Nedaudz vēlāk mums deva maisiņus ar dāvanām, deva ēnu apliecinājumus ar labām rekomendācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi