Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ēnu dienas konkurss: Bez valodu zināšanām neiztikt!

Labāk vienreiz redzēt, nekā simtreiz dzirdēt! Arī es nolēmu pieteikties šim izaicinājumam - Ēnu dienai, kas kļuvusi ļoti populāra jauniešu vidū. Veiksmīgi atradu sev interesantāko vakanci un sāku rakstīt motivācijas vēstuli. Biju sajūsmā, kad saņēmu apstiprinājuma vēstuli no sabiedrības Tilde. Es "ēnoju" valodas redaktori Aldu Rudzīti.

Mana Ēnu diena sākās jau piecos no rīta, kad devos uz vilcienu, lai nokļūtu Rīgā. Visu garo ceļu prātoju par to, kas mani tur sagaidīs, vai man patiks un ko es iegūšu no šīs dienas. Iedomājos arī par to, ka Tilde programmas lietoju ikdienā, taču nezinu, kā tās tiek izstrādātas un nokļūst līdz klientam. Nospriedu, ka šī diena man būs pārsteigumiem, jaunām iespējām un idejām bagāts piedzīvojums. 

Ierodoties birojā, iepazinos ar daudziem citiem aktīviem jauniešiem, kuri nākuši ar tādu pašu mērķi - gūt pieredzi sev interesējošajā sfērā. Smaidīgā personāla vadītāja Ginta Šepa īsumā pastāstīja par sabiedrību Tilde un tās darbību, kā arī vēlāk aicināja mazā ekskursijā, lai sasveicinātos ar darbiniekiem, kuri kā īsti darba rūķi pildīja savus pienākumus. Un klāt jau ilgi gaidītais brīdis – "ēnošana"! 

Ar valodas redaktori Aldu Rudzīti iepazīšanās noritēja patīkamā gaisotnē, pārrunājām to, kas ietilpst valodas redaktora pienākumos. Arī es uz brīdi varēju iejusties valodas redaktora vietā. Manos uzdevumos ietilpa salīdzināt tekstus angļu valodā un to tulkojumus latviešu valodā, lai atrastu stila un gramatikas kļūdas. (Sapratu, bez angļu valodas zināšanām neiztikt!) Aplūkoju arī to, kā darbojas dažādas programmas tekstu tulkošanai. Diemžēl laiks steidzās pārāk ātri, taču paguvām izdarīt visu ieplānoto un kopā pie pusdienu galda apspriest savus iespaidus par šo piedzīvojumu. Piebildīšu vēl to, ka Tildes lieliskais pavārs gatavo ļoti garšīgus un pikantus ēdienus.

Šī diena bija ļoti vērtīga un interesanta, jo man visbeidzot radās priekšstats par valodas redaktora profesiju. Ar lielu interesi un aizrautību klausījos, kādus padomus un ieteikumus man sniedza Alda, jo tie man noteikti noderēs turpmāk mācībās. No šīs Ēnu dienas guvu neatsveramu pieredzi un stimulu arvien vairāk apgūt un kopt valodu prasmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi