Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Ēnu dienas konkurss: Kurš dara labu citam, dara labu pašam sev

Bērni ar veselības problēmām, trūcīgas ģimenes, vientuļas mātes - tā ir Latvijas realitāte. Kā es varu viņiem palīdzēt? Labdarības organizācijas Palīdzēsim.lv "ēnošana" ir notikums, kurā radu atbildi uz šo jautājumu. Ar lielu mērķtiecību un gribasspēku cēlos agri no rīta, lai ar autobusu plkst.6.20 no Līvāniem dotos uz Rīgu "ēnot" Palīdzēsim.lv komandu. 

Mani sagaidīja 3 burvīgas darbinieces. Ieradāmies "Māras krīzes centrā" - krīzes centrā sievietēm un bērniem. "Māras centrs" sniedz atbalstu sievietēm un bērniem, kurus dzīve nav lutinājusi, dod patvērumu, kur viņiem atgūt spēkus, lai dotos tālāk un sāktu jaunu dzīvi. Tas ir ne tikai profesionalitātes, bet arī ģimeniskuma un labsirdības novērojums, jo darbinieki iemītniekiem māca ikdienišķus darbus, ēdina, pieskata viņu bērnus, un dod daudz dzīvesgudru padomu. Dzīvokļa izdegšana, iznākšana no cietuma, vardarbība, nonākšana avārijā, palikšana bez iztikas līdzekļiem - šādi un daudz citu iemeslu, kapēc vientuļās māmiņas dodas pēc palīdzības "Māras centrā". Man bija iespēja sastapt šos bērnus un mammas, iespēja apskatīt telpas, ieklausīties centra noteikumos un dienas režīmā, kā arī iepazīties ar labsirdīgo vadītāju - Agnesi.

Ceļā Rīga-Bauska darbiniece Ilze pastāstīja to, kā organizē pasākumus un uzņem fotostāstus, Renāte stāstīja, kā veic sociālo darbu ar bērniem, un Laura stāstīja, ar kādu entuziasmu darbojas ar brīvprātīgo jauniešu grupu.

Mūsu darba diena turpināja ciemojoties pie trūcīgas ģimenes Bauskas novada Codes pagastā, kurai ir nepieciešama palīdzība. Palīdzēsim.lv komanda veido fotostāstus, kurus liek savā mājaslapā, lai cilvēki, apskatot tos, var novērtēt patieso situāciju un palīdzēt, zinot to, ka mūsu atsaucība var mainīt ģimeņu un bērnu dzīvi.

Tas, kurš dara labu citam, dara labu arī pašam sev, jo apziņa, ka, padarīts labs darbs, pati par sevi sniedz lielu prieku. Šī diena man lika aizdomāties par manām patiesajām vērtībām, to, cik es šobrīd esmu vesela, laimīga un aprūpēta. Es arī varu palīdzēt, ne tikai ziedojot naudu, drēbes vai citas nepieciešamības preces, bet arī savu laiku. Es turpināšu savu sadarbību ar Palīdzēsim.lv kā brīvprātīgā, jo vēlos dāvāt citiem smaidu un palīdzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi