Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ēnu dienas konkurss: Laiks dibināt fanu klubiņu!

Apburošs, gudrs, pārzina aktuālas tēmas, apbraukājis visus Latvijas nostūrus, patīk gan bērniem, gan vecmāmiņām, viņu rāda televīzijā - ideāls vīrietis, ne tā? Vienīgā problēma - viņš vienmēr tērpjas rozā krāsās apģērbā un viņam ir liels deguns. Jā, jūs sapratāt pareizi - tas ir Cūkmens. Mana Ēnu dienas misija bija noskaidrot, kā radies šis un citi vides saudzēšanu veicinošie tēli ar Latvijas valsts mežu (LVM) simbolu pie krūtīm.

Jau kādu laiku interesējos par to, kā pastāstīt cilvēkiem, ka dzīvot zaļāk ir pareiza un lietderīga rīcība. Savā skolā darbojos Eko padomē un bieži saskaros ar skolasbiedru neticību zaļajām idejām, taču tik pārliecinoši tēli kā Cūkmens spēj piesaistīt pat vislielāko skeptiķu uzmanību, tādēļ pašsaprotama šķita izvēle ēnot LVM Komunikāciju projektu vadītāju. 

Gluži kā Cūkmens māca šķirot atkritumus, arī mūsu diena bija precīzi sašķirota un sadalīta vairākās aizraujošās daļās. Mēs, pieci jaunieši no dažādām Latvijas pilsētām, varējām apskatīt Komunikāciju daļas cilvēku radošās darbnīcas jeb kabinetus, iepazīt uzņēmumu un pastāstīt par sevi pašam Tomasam Kotovičam (Saruna ar viņu vien bija ko vērta - šādi cilvēki rada vēlmi mācīties un kļūt tikpat gudriem, kādi ir viņi! ). Taču lielākais izaicinājums mums bija radīt pašiem savu Cūkmenu jeb piedalīties LVM jaunākā projekta izstrādē. Kādā? Nē, to es jums nevaru atklāt, to zina tikai savējie!

Ja jāsaka godīgi, precīzu atbildi uz manu izvirzīto jautājumu: „Kā radās Cūkmens?” tā arī nesaņēmu, bet, manuprāt, tas lieliski parāda mana 15. februāra, Ēnu dienas, kā arī komunikāciju projektu vadītāja darbu. Nekas netiek pateikts priekšā un nekam nav priekšrakstu - tikai norādes, pēc kā vadīties, mēģinot radīt šedevru, kurš sasniegs sabiedrības sirdis un ieņems īpašu vietu. Cūkmenam tas ir izdevies, jo es esmu gatava dibināt fanu klubiņu. Vai pievienosieties? 

Ēnu diena ir lieliska iespēja tuvāk iepazīt interesējošo profesiju, es iesaku visiem jauniešiem izmantot šo iespēju, tā var pavērt durvis, par kuru eksistenci jūs līdz šim pat nenojautāt.

Paldies Ingai Pētersonei un viņas komandai par pārdomāto un sirsnīgo ēnu dienas programmu!





Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi