Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ēnu dienas konkurss: Mazliet citādāk nekā biju iztēlojusies

Arī šogad šo dienu gaidīju ar nepacietību, jo biju jau izdomājusi, kur vēlos "ēnot". Nosūtīju motivācijas vēstuli un saņēmu apstiprinājumu uzņēmumā "Veto". Tā nu šī diena pienāca un devos uz kafejnīcu "Vieta", kur bija plānota satikšanās arī šī žurnāla veidotājiem. Turpceļā nemitīgi domāju, kādi gan būs cilvēki, kuri šeit strādā, kā gan šis žurnāls tiek veidots. Galva bija pilna ar dažnedažādiem jautājumiem uz kuriem vēlējos rast atbildi.
Vienu dienu gadā mums tiek dota iespēja apmeklēt uzņēmumus un uzzināt, kas notiek aizkulisēs, kas notiek vietā, kur mums nav atļauts ielūkoties no dienas dienā. Parasti mēs redzam tikai gala iznākumu, nemaz nenojaušot, cik gan daudz pūļu un darba kāds cits ir ieguldījis.

Ierodos pirmā, nedaudz par agru, bet tieku laipni sagaidīta. Viens no žurnāla veidotājiem mazliet iepazīstina ar šīs dienas plāniem un pēc brīža jau ierodas pārējās ēnas un mūsu sarunas var sākties. No sākuma iepazīstamies un tad jau nedaudz vairāk uzzinām par to kā tiek meklētas idejas un kā tās tiek liktas kopā. Pēc dažu stundu sarunām, braucam uz žurnāla redakciju, tā teikt vietu, kur saliek visus punktus uz i, lai žurnālus tiktu izdots.

Ierodoties redakcijā, mēs varam iepazīties ar visiem divdesmit numuriem, kuri ir iznākuši piecu gadu laikā. Savā īpašumā biju ieguvusi vien divus pēdējos Veto numurus, bet tad manā priekšā pavērās veseli divdesmit, kurus varēju palasīt, pāršķirstīt un izpētīt, kā žurnāls ir pilnveidojies no pirmā līdz divdesmitajam numuram. Redzējām nelielu ieskatu arī nākamajā numurā, kurš pavisam drīz jau būs atrodams veikalu plauktos, un tieši šo numuru lasot, es uz to skatīšos no pavisam cita skatu punkta.

Beidzot man bija tā iespēja ieraudzīt kā notiek rakstu un interviju tapšana, mazliet citādi nekā biju to iztēlojusies, bet tieši šis tapšanas process man šķita visnotaļ vilinošs. Ir jāiegulda daudz darba, bet rezultāts ir tā vērts. Uzzināju atbildes uz visiem jautājumiem, ko biju vēlējusies pajautāt, kā arī bez tā visa ieguvu vēl daudzus ieteikumus, kā arī papildus informāciju. Šie četri cilvēki, ar kuriem man bija iespēja iepazīties Ēnu dienā, prot iedvesmot.

Neskatoties uz dažādām grūtībām, viņi tās ir pārvarējuši, jo viņi zina, ko vēlas sasniegt. Stāstot par žurnāla tapšanu, var redzēt kā mirdz viņu acis, cik ļoti viņiem patīk savs darbs. Diena, ko pavadīju ar šiem cilvēkiem, noteikti man paliks atmiņā vēl ilgi, jo pavēra man jaunas iespējas un deva ieskatu nozarē, kas man ļoti interesē.

*Šis raksts tika iesūtīts portāla Diena.lv un portāla E-klase.lv organizētajam Ēnu dienas reportāžu konkursam. Aicinām arī Tevi līdz 24.februārim iesūtīt savas Ēnu dienas stāstus un fotogrāfijas uz e-pastu: [email protected]! Labāko trīs reportāžu autoriem – 50 latu naudas balva!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi