Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Konkurss: Kā Ēnu diena pārvērtās par Saules dienu

15.februārī notika Ēnu diena. Es "ēnoju" spāņu kultūras centra Seneca dibinātāju un pasniedzēju Havjeru Fernandesu Krūzu (Javier Fernandez Cruz). Šī ir privāta mācību iestāde, kura tika izveidota ar mērķi tuvināt spāņu un latviešu kultūras un kļūt par šo kultūru vienojošo elementu Latvijā. Es izvēlējos Ēnu dienu pavadīt šajā centrā, jo es pašmācības ceļā mācos spāņu valodu un interesējos par Spānijas kultūru, sportu.

Diena sākās vilcienā, braucot no Līvāniem uz Rīgu. Nonākot Elizabetes ielā 18, kur atrodas kultūras centrs Seneca, mani mīļi sagaidīja Elīna Viļuma-Kuzmina, Havjers Fernandes Krūzs, Rauls Martins Amezaga (Raul Martin Amezaga), un, izdzirdot pirmo "Hola!"*, sapratu, ka šī diena būs brīnišķīga!

Mana un Havjera dienas kārtība bija šāda:
•09:35 - 10:00 Bienvenida - iepazīšanās ar centru.
Kultūras centra telpas ir ļoti mājīgas. Latvijas un Spānijas karogs - tik būtiskas un piederību apliecinošs. Pirms nodarbības Havjers mani informēja par to, kas tiek paredzēts tajā.

• 10:00 - 11:30 Spāņu valodas nodarbība A1 līmeņa grupai.
"¿Como es? ¿De donde es?."** …Šī grupa nesen sākusi mācīties spāņu valodu, pasniedzējs bija pacietīgs un, atbildot uz jautājumiem, izmantoja dažādus dzīves piemērus. Nodarbība notika jautrā noskaņā. PowerPoint prezentācijā ievietotos attēlus vajadzēja aprakstīt, šī metode palīdzēja labāk nostiprināt iemācītās vārdu formas. 

• 12:00 - 12:30 Dodamies apskatīt telpas aktivitātēm (tikšanās ar potenciālo sadarbības partneri).
Centrā Seneca notiek daudz dažādu aktivitāšu. Viena no tām ir teātra grupa, kura palīdz attīstīt sarunvalodas prasmes, jo teksts spāņu valodā ir jāiemācās no galvas. Uzvedumi tiek rādīti studentu pasākumos. Šodien tika apskatītas iespējamās telpas, kur var notikt šīs pasākums. 

•12:30 - 13:30 Aktivitāšu plānošana.
Aktivitāšu plānošana bija īpaši radošs process. Kultūras centrs tika izveidots nesen, tāpēc darbinieki pēc iespējas vairāk cenšas organizēt kultūras vakarus biežāk, lai satuvinātu latviešus un spāņus.

•13:30 - 14:15 Pusdienas.

•14:15 - 14:30 Sagatavošanās Skype privātstundai.

•14:30 - 15:30 SKYPE privātstunda.
Spānijā privātstundas, izmantojot Skype, ir ļoti iecienītas. Šoreiz students nevarēja ierasties, tāpēc privātstunda nenotika. 

• 15:30 - 16:20 Brīvais laiks sarunām par un ap spāņu kultūru.
Sarunas notika atraktīvā un dzīvespriecīgā gaisotnē. Es iepazinos ar jau notikušajām aktivitātēm centrā Seneca. Priecājos par foto, video. To visu jūs varat ieraudzīt www.seneca.lv. Es biju pārsteigta par Havjera degsmi, domājot un paužot savu viedokli par valsts valodas referendumu. Viņš bija pārsteigts, ka latvieši neizmanto šo brīnišķīgo valsti-Latviju. Kultūras centra Seneca gaisotne bija ļoti mājīga.

Darbinieki- ļoti atsaucīgi, pozitīvi domājoši, kuri ļoti iedvesmoja mani un motivēja ar lielāku aizrautību iemācīties spāņu valodu...

"Ēnu diena" pārvērtās par "Saules dienu". Paldies spāņu kultūras centra Seneca darbiniekiem un harizmātiskajam Havjeram Fernandesam Krūzam! Gracias! Hasta otro dia!***

*Tulk. Sveiki!
**Tulk. Kāds tu esi? Kur ir?
***Tulk. Paldies! Līdz nākamajai reizei!



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi