Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Latvijas Universitāte šoruden studentiem pirmo reizi piedāvās Korejas studijas

Paplašinot Āzijas studiju programmu, Latvijas Universitāte (LU) jau šoruden pirmo reizi studentiem piedāvās Korejas studijas, kuru izstrādē un mācību procesā piesaistīts Dienvidkorejas docētājs Dr. Jinseok Seo.

LU Āzijas studiju nodaļas vadītājs un Baltijas Austrumāzijas pētniecības centra AsiaRes direktors Dr. Franks Kraushārs (Frank Kraushaar) uzsver: ''Paplašinot Āzijas studiju programmu, tā ne tikai kļūs vēl interesantāka Latvijas studentiem, bet arī dos iespēju daudz augstāk kotēties Baltijas valstu universitāšu vidū. Par iespēju apgūt korejiešu valodu studenti ir interesējušies jau sen gan tādēļ, ka šis reģions vilina ar tradīcijām un vienlaikus – ar augsto tehnoloģisko attīstību, gan arī tādēļ, ka Dienvidkoreja atšķirībā, piemēram, no Japānas apmaiņas studentiem piedāvā samērā plašas studiju iespējas angļu valodā. Tā jauniešiem ir iespēja baudīt eksotiku un vienlaikus – gūt pilnvērtīgu, starptautiska līmeņa izglītību.''

Līdzās iespējai apgūt korejiešu valodu nākamajā (2014./2015.) mācību gadā tiks piedāvāti jauni akadēmiskie kursi, kuru ietvaros studenti iepazīs transformācijas procesus Korejas sabiedrībā, pakāpeniski attīstoties no tradicionālas sabiedrības uz mūsdienīgu dzīves vidi, kā arī Dienvidkorejā patlaban aktuālus jautājumus.

''Latvijas sabiedrībai Ziemeļkorejas un Dienvidkorejas piemērs ir salīdzinoši tuvs ģeopolitisko konfliktu un ģeokulturālās situācijas dēļ. Korejas kultūra ietver gan tieši pārņemtus elementus no Ķīnas un Japānas kultūrām (it sevišķi valsts pārvaldē un elites etiķetē), gan labi saglabātas autentiskas ''saknes''. Traģiskie notikumi, ko reģions piedzīvojis pagājušajā gadsimtā, nav noveduši pie Dienvidkorejas nācijas un valsts graušanas, bet gan sekmējuši mazās valsts iedzīvotāju un pārstāvju pašapziņu kā būtiski jaunu faktoru Austrumāzijas makroreģionā,'' skaidro Dr. Franks Kraushārs.

Āzijas studiju programmas ietvaros jaunveidojamās Korejas studijas gatavojas atbalstīt bezpeļņas organizācija Korea Foundation, kas apņēmusies piesaistīt un algot korejiešu valodas un Korejas studiju speciālistu, kurš piedalīsies jaunu kursu izveidē un vismaz divus gadus pasniegs jaunos studiju priekšmetus. Savu atbalstu lektoru piesaistē un programmu satura radīšanā solījis arī Dienvidkorejas pētniecības un izglītības institūts The Academy of Korean Studies. Sadarbība ar šo iestādi ļaus paplašināt akadēmisko priekšmetu klāstu Korejas studiju ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi