Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

RTU sadarbosies ar Brazīlijas augstskolu

11. aprīlī Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) parakstīs sadarbības līgumu ar Brazīlijas Rio Grande do Norte federālo augstskolu. Līguma parakstīšana un Latvijas-Brazīlijas sadarbības centra dibināšana tiks atzīmēta ar plašu izglītības un kultūras pasākumu programmu – Brazīlijas dienām Rīgā, kas tiks organizētas no 11.– 18. aprīlim.

Abas augstskolas ir vienojušās par savstarpējās sadarbības veicināšanu zinātnes, pētniecības un studentu apmaiņas jomā. Rio Grande do Norte Federālā universitāte būs jau trešais RTU partneris no Brazīlijas.

"Sadarbojoties ar Brazīlijas universitātēm un uzņēmumiem, ar Brazīlijas Latviešu kopienas atbalstu nākotnē varam nodrošināt tādu ārzemju studentu plūsmu, kas piecas reizes pārsniedz šā brīža ārzemju studentu skaitu RTU. Sākot no 2011. gada, Brazīlijas valdība nolēmusi atbalstīt 75 tūkstošu jauniešu studijas ārpus valsts. Ja mēs parādīsim savu ekselenci un kvalitāti, pastāv iespēja, ka daļa no šiem studentiem var atbraukt arī uz Latviju," pavēstīja RTU rektors Leonīds Ribickis. 

Viņš uzsver, ka Brazīlijas ekonomika ir viena no visstraujāk augošajām pasaulē, "kas nav mazsvarīgi arī Latvijas eksportējošajiem uzņēmumiem, no kuriem daudzi ir arī RTU atbalstītāji". "Mūsu ieguldījumu abu valstu sadarbības veicināšanā saskatu tieši jauno inženieru sagatavošanā," norādīja rektors.

Svinīgajā sadarbības līguma parakstīšanā piedalīsies Brazīlijas vēstniece Stokholmā Leda Lucija Kamargo, bijušais LR vēstnieks Brazīlijā un LR ĀM Eiropas Savienības direkcijas vadītājs Artis Bērtulis un LR Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Brazīlijas parlamentu vadītājs Andris Buiķis.

No 11. līdz 18. aprīlim Rīgā tiks atzīmētas Brazīlijas dienas Rīgā – tiks organizētas brazīliešu mākslinieku vieslekcijas RTU un Latvijas Mākslas akadēmijas studentiem, mākslinieka Sezara Revoredo izstāde, brazīliešu mūziķu un latviešu spilgtāko brazīliešu mūzikas izpildītāju koncerts. 

Plašāka informācija par Brazīlijas dienu pasākumiem pielikumā un www.rtu.lv/150. Projekta mērķis ir veicināt sadarbību starp Latviju un Brazīliju akadēmiskajā, biznesa un kultūras jomās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi