Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Šoreiz bez pašmāju favorīta

8. un 9. jūnijā Ķeguma trasē Zelta zirgs gaidāms devītais no sezonas 20 pasaules motokrosa čempionāta etapiem. Diemžēl iepriekš gūtā savainojuma dēļ tajā neredzēsim Latvijas vadošo braucēju Paulu Jonasu. Par gaidāmajām sacensībām stāsta posma rīkotājs Kristers Serģis.

Ne cepts, ne vārīts. Mājas trase, līdzjutēji, atmosfēra palīdz vietējiem braucējiem. Iepriekšējos šīs sezonas posmos vairākkārt piedzīvots spēcīgs lietus. Es kā organizators laikapstākļus nevaru ietekmēt, bet, ja man ļautu izvēlēties, ņemtu, ka nav ne lietus, ne mežonīgs karstums – vēlamie apstākļi būtu 18–19 grādu un mākoņains. Ja nobīdīsies uz vienu vai otru pusi, atgādinu, ka skatītāji trases teritorijā drīkst ienest gan saulessargus, gan lietussargus.

Arī citi mūsējie. Paula sekmes viennozīmīgi ietekmē Ķeguma posma apmeklētības rādītājus, jo ir līdzjutēji, kuri nāk skatīties tikai uz viņu. Tomēr mums Latvijā ir vēl sportisti – brāļi Reišuļi, Markuss Ozoliņš un arī citi –, veidojas nākamā motobraucēju paaudze. Aiz Paula nav tukšums, tuvākajos gados viņi izaugs un būs labi MX2 un tad arī MXGP braucēji, dodot pienesumu motokrosam. Jau tradicionāli piektdienā pirms Ķeguma posma 15 labākie Latvijas jaunie sportisti piedalīsies junioru akadēmijā, kurā viņiem būs iespēja gan trenēties ar ārzemju treneriem, gan apmeklēt lielo komandu nometnes un redzēt, kā viss notiek aiz priekškara.

No Latvijas motosportistiem prestižākajā MXGP klasē šogad startēs Tomass Šileika un Uldis Freibergs. Eiropas čempionāta posmā 250 kubikcentimetru klasē (EMX250) startēt Kārlis Alberts Reišulis, Māris Pumpurs, Markuss Kokins un Roberts Lūsis. Savukārt Eiropas čempionāta posmā 125 kubikcentimetru klasē (EMX125) sacentīsies Markuss Ozoliņš), Raivo Laicāns, Alberts Knapšis, Tomass Šaicāns, Jēkabs Kubuliņš un Ralfs Spila.

Intriga jau sestdienā. Jau otro gadu pasaules čempionāta punkti tiek dalīti arī sestdien notiekošajā kvalifikācijā, kad risinās ne mazāk interesantas sacensības. Sprinta sacīkstes ilgst 20 minūtes, kas sportistiem ļauj trasē braukt agresīvāk un intensīvāk. Šis ir labs formāts un sniedz papildu intrigu. Kā redzam kopvērtējumā, katrs punkts ir svarīgs un līderi mainās katrā posmā.

Jauni lēcieni. Pēdējo gadu statistika rāda, ka Ķeguma trase ir ātra un tas izraisa kritienus, tāpēc šogad, lai slāpētu ātrumu, ieviesti vairāki papildu lēcieni. Trase padarīta tehniskāka un interesantāka gan braucējiem, gan skatītājiem

Vēl būs. Līgums par pasaules čempionāta posma organizēšanu mums ir vēl uz diviem gadiem. Motosporta fanu vārdā liels paldies valstij, ka tā katru gadu sedz licences maksājumu un varam piedzīvot lielu privilēģiju, baudot šeit tik augsta līmeņa sacīkstes.

PASAULES UN EIROPAS ČEMPIONĀTA POSMS MOTOKROSĀ

Ķegums, Zelta zirga trase

 

Sestdiena, 8. jūnijs

14.55 EMX125 klase, 1. brauciens

15.40 EMX250 klase, 1. brauciens

16.25 MX2 klase kvalifikācijas brauciens

17.10 MXGP klase kvalifikācijas brauciens

 

Svētdiena, 9. jūnijs

9.20 EMX125 klase, 2. brauciens

11.20 EMX250 klase, 2. brauciens

13.05 MX2 klase, 1. brauciens

14.05 MXGP klase, 1. brauciens

16.00 MX2 klase, 2. brauciens

17.00 MXGP klase, 2. brauciens


Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze jūnija numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pētniecības līkloči sporta zinātnē

Sporta zinātne ir daudzveidīga un sarežģīta joma, kas ietver plašu pētījumu un praktiskā pielietojuma spektru, lai izprastu un uzlabotu sportisko sniegumu. taču, kā jebkurā zinātniskā jomā, arī šeit...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā