Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

41 gadu vecais Kambala gūst 39 punktus uzvarētā Latvijas kausa spēlē

Normunds Feierbergs un Kaspars Kambala svētdien ar rezultatīvu sniegumu ieveda Garkalnes runčus Latvijas kausa basketbolā otrajā kārtā.

Maksibasketbola 40+ grupas čempioni "Garkalnes runči" pirmās kārtas atbildes spēlē Mežaparkā ar rezultātu 97:71 (30:12, 27:21, 17:20, 23:18) pārspēja "Rugāju SC" komandu.

Pirmā spēle Rugājos noslēdzās neizšķirti 87:87, tāpēc divu spēļu summā pārāki ar 184:158 bija "runči".

Uzvarētājiem kapteinis Feierbergs guva 19 punktus, izcīnīja 22 atlēkušās bumbas un deviņas reizes rezultatīvi piespēlēja, bet Kambalam bija 39 punkti un 11 bumbas zem groziem. Vēl ar desmit punktiem atzīmējās Māris Citskovskis, bet 11 rezultatīvas piespēles bija Andim Pogiņam.

Viesiem produktīvākais ar 13 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Dāvis Circens.

Otrajā kārtā "Garkalnes runči" spēlēs ar leģendārajiem "Gulbenes bukiem", kas šobrīd spēlē LBL otrajā divīzijā.

Šonedēļ otro kārtu sasniedza arī "Cēsis"/Sporta skola, kas divu spēļu summā ar 187:154 uzveica "Krāslava"/Sporta skola komandu. Brāļu Kurucu vectēva Vladimira Kiseļova trenētie cēsnieki otrajā kārtā spēkosies ar OC "Limbaži" vienību.

Tāpat otrajā kārtā iekļuvusi Iecavas "Dartija", kas divu maču summā ar 148:137 uzveica "Liepāja"/LSSS komandu. Iecavniekiem nākamajā kārtā gaidāma tikšanās ar "Saldus" klubu.

Pirmās kārtas izspēle noslēgsies pirmdien Tukumā, kur vietējā BS "Tukums"/TSS uzņems BJBS "Rīga" komandu, kuru pirmajā spēlē uzvarēja ar 92:60. Šī pāra uzvarētāju otrajā kārtā gaida basketbola klubs "Ķekava".

Turnīrā, kas atsākas pēc 26 gadu pārtraukuma, piedalīsies 23 komandas no četrām Latvijas līgām. Ņemot vērā sportiskos un ģeogrāfiskos aspektus, komandas pirms izlozes sadalītas vairākos grozos un cīņā par kausu iesaistīsies dažādās stadijās.

Kausa izcīņa tiks izspēlēta pēc izslēgšanas turnīra sistēmas, komandām katrā kārtā līdz pusfinālam (ieskaitot) sacenšoties divu spēļu sērijās. Kausa ieguvējus paredzēts noskaidrot finālspēlē 13.februārī. Finālspēles vieta tiks izraudzīta konkursa kārtībā.

Pēdējo reizi Latvijas kauss basketbolā tika izcīnīts 1994.gadā, kad trofeju ieguva SWH/"Brocēni", divu spēļu summā apspēlējot "Bonusu".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi