Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +23 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Eurobasket 2015 statistika: Strēlnieks devītais labākais piespēlētājs, Bērziņš - nedisciplinētākais visā turnīrā

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Jānis Strēlnieks pēc Eiropas čempionāta pirmā posma ir devītais labākais piespēļu dalītājs turnīrā.

Strēlnieks kopā veicis 22 rezultatīvas piespēles, bet vidēji spēlē iekrāj 5,5 piespēles, kas ir devītais labākais rezultāts starp visiem dalībniekiem.

Labākais šajā rādītājā ir lietuvietis Mants Kalnietis, kuram vidēji 8,3 rezultatīvas piespēles, bet trešais labākais ir čehs Tomāšs Satorinskis, kuram 6,8 piespēles. Zīmīgi, ka gan Lietuva, gan Čehija bija Latvijas izlases pretiniece Rīgā notikušajā D apakšgrupas turnīrā.

Tikmēr citā rādītājā līderis ar vidēji spēlē iekrātām 4,5 piezīmēm ir cits Latvijas basketbolists Kaspars Bērziņš. Kopā četros mačos latvietis nopelnīja 18 piezīmes. Par vienu piezīmi mazāk ir igaunim Gregoram Arbetam, kurš attiecīgi vidēji spēlē nopelnīja 4,3 piezīmes. Arī Igaunija bija Latvijas pretiniece D apakšgrupā.

Savukārt bloķēto metienu topā 13.pozīciju ieņem Mareks Mejeris. Latvietis kopā veica piecus blokus, vidēji spēlē to izdarot pa vienai reizei.

Taču Rolands Freimanis citā vērtējumā ar vidēji izcīnītām 6,4 atlēkušām bumbām ieņem 16.vietu. Drošs līderis šajā topā ir lietuvietis Jons Valančūns, kurš vidēji izcīnīja desmit bumbas zem groziem, savukārt ukrainis Kirils Fesenko, kura izlase arī spēlēja Rīgas apakšgrupā, ar iekrātajām 8,8 bumbām ieņem trešo vietu. Vienu pozīciju zemāk ir čehs Jans Veselijs, kuram vidēji izcīnītas 8,2 atlēkušās bumbas.

Visbiežāk no tālās distances Latvijas izlasē meta Dairis Bertāns, kurš to darīja 21 reizi, vidēji spēlē veicot 5,3 tālmetienus. Šis ir 12.labākais rezultāts starp visiem spēlētājiem. Pirmo divdesmitnieku šajā rādītājā noslēdz Latvijas izlases kapteinis Jānis Blūms, kurš kopā veicis 20 metienus, bet vidēji spēlē no tālās distances bumbu raidījis piecas reizes.

Tāpat Blūms 16.vietā arī realizētajos tālmetienos. Viņš kopā realizēja deviņus trīspunktu metienus, kas vidēji spēlē bija 1,8 reizes.

Rezultatīvākais spēlētājs pēc pirmā posma ar vidēji gūtiem 23 punktiem ir spānis Po Gasols. Labākais Latvijas izlasē ar 11,3 punktiem ir Bertāns, tiesa, tas ir tikai 51.labākais rezultāts šajā turnīrā.

Kā zināms, Latvija Arēnā Rīga notikušajā D apakšgrupas mačā ceturtdien ar 75:64 pieveica Igauniju, tādējādi nodrošinot sev vietu izslēgšanas spēlēs, kas notiks Francijas pilsētā Lillē. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā latvieši sestdien plkst.13 spēkosies ar Slovēnijas basketbolistiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi