Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepāja uzvar VEF Rīga

"Liepājas" basketbola komanda sestdien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) spēles izskaņā spēja demonstrēt stabilu sniegumu, kamēr pretinieki "VEF Rīga" daudz kļūdījās, kā rezultātā rīdzinieki piedzīvoja otro neveiksmi šosezon.

"Liepāja" viesos ar 83:77 (16:22, 23:21, 18:16, 26:18) uzvarēja "VEF Rīga", kas piedzīvoja tikai otro neveiksmi šosezon.

"Liepājas" rindās 17 punkti Robertam Krastiņam, pa 14 punktiem pievienoja Dāvis Geks un Iļja Gromovs, kura rēķinā arī deviņas atlēkušās bumbas, bet vēl 13 punktus un septiņas rezultatīvas piespēles nopelnīja Renārs Birkāns.

"VEF Rīga" sastāvā 14 punkti un 12 bumbas zem groziem Aleksandram Madsenam, 13 punktus iemeta Kristers Zoriks, kā arī Artis Ate, viņam arī iekrājot septiņas atlēkušās bumbas.

Lai arī "VEF Rīga" bija šī mača izteikta favorīte, galvaspilsētas komandai neklājās viegli. Otrās ceturtdaļas sestajā minūtē liepājnieks Renārs Krastiņš ar tālmetienu vadībā izvirzīja viesus (34:33), kas iepriekš iepalika par 5-7 punktu tiesu. Artis Ate brīdi vēlāk arī bija precīzs no tālienes, bet vēlreiz neizšķirtu ar divpunktu metienu panāca Roberts Blumbergs. Atlikušajā laikā "vefieši" uz brīdi atguva septiņu punktu pārsvaru, bet puslaiku noslēdza ar +4 (43:39).

Trešajā desmitminūtē mājinieki vienubrīd ieguva deviņu punktu pārsvaru, taču sīvākā cīņa sākās ceturtdaļas pēdējās minūtēs. Iļja Gromovs un Krastiņš kopā iemeta piecus punktus un četras minūtes līdz ceturtdaļas beigām panāca -3 (49:52). Minūti vēlāk rezultāts jau bija neizšķirts, bet ceturtdaļas izskaņā "vefieši" +2 ieguva (59:57), pateicoties Aleksandra Madsena diviem precīzajiem "sodiņiem".

Jau trešajā ceturtdaļā mājinieki sāka pieļaut daudz kļūdu, kā arī nespēja realizēt salīdzinoši brīvus metienus. Lai arī pēdējās desmit minūtes veiksmīgāk iesāka "VEF Rīga", Gromova "danks" un Renāra Birkāna divpunktu metiens kurzemniekus jau izvirzīja vadībā (63:62). Dāvja Geka tālmetiens ceturtās minūtes ievadā panāca 68:62, bet "vefieši" turpināja kļūdīties, kā arī nespēja realizēt savus metienus.

Spēles pēdējā minūte iesākās ar "Liepājas" pārsvaru (77:72), bet 20 sekundes līdz finālsvilpei mājinieki kārtējo reizi pārkāpa noteikumus, kā rezultātā Krastiņš panāca 81:74. Arī turpmākie punkti spēlē tika gūti no soda līnijas, bet "VEF Rīga" bija sakrājusi piezīmju normu un nespēja atspēlēt zaudēto.

Rīgas klubam šogad LIBL čempionātā izdevies aizvadīt tikai vienu spēli, kurā ar 77:60 uzvarēta "Latvijas Universitātes" (LU) vienība. Pagājušo gadu "vefieši" noslēdza uz ne pārāk pozitīvas nots, jo ar 58:72 atzīts "Ogres" pārākums.

Desmit dienas pēc šīs spēles Latvijas čempioni jau spēkosies FIBA Čempionu līgā, kur pretim stāsies "Peristeri" vienība.

Tikmēr Kurzemes komanda iepriekš šogad nevienu spēli vēl nebija aizvadījusi, jo pagājušajā svētdienā paredzētā cīņa ar "Ventspili" tika pārcelta. Pretinieku rindās vairāki spēlētāji bija saslimuši ar Covid-19, kā rezultātā spēle pārcelta uz citu norises laiku.

Decembrī "Liepāja" trīs spēlēs izcīnīja divas uzvaras - ar 87:80 pret LU un 89:72 pret "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/"ViA"). Vienīgais zaudējums ar 73:78 sīvā cīņā piedzīvots pret "Ogri".

Šosezon abas komandas savā starpā jau tikušās divas reizes, abās uzvaru izcīnot "VEF Rīga". Pirmajā tikšanās reizē rīdzinieki bija pārāki ar 104:63, bet otrajā mačā uzvarēja ar 95:81.

Tikmēr otrā sestdienas spēlē "Ogre" mājās ar 69:60 (25:8, 16:21, 13:25, 15:6) uzvarēja LU, kas piedzīvoja jau 14.zaudējumu šosezon.

"Ogre" sastāvā ar 15 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un tikpat rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rinalds Sirsniņš, 13 punkti Rihardam Zēbergam, kamēr ar 12 punktiem un piecām bumbām zem groziem izcēlās Renārs Magone. LU vienībā Anrijam Miškam 15 punkti un astoņas atlēkušās bumbas.

Mājinieki pirmajā ceturtdaļā iekrāja 13 punktu pārsvaru un viss liecināja, ka uzvarētājs lielā mērā būs zināms jau pēc pirmā puslaika. LU gan pierādīja pretējo, un atspēlēšanos sāka otrā puslaika ievadā. 

Trešo ceturtdaļu "Ogre" iesāka ar precīzu tālmetienu Zēberga personā, taču Miška pēc nospēlētām nepilnām trim minūtēm ar diviem precīziem "sodiņiem" jau panāca -10 (36:46). Ceturtdaļas vidū Everts Razma LU komandā iemeta "trejaci", panākdams 42:48, taču Albertam Putānam ar pēc kārtas gūtiem četriem punktiem ceturtdaļas izskaņā izdevās panākt neizšķirtu - 50:50. Viesi pat uz brīdi izvirzījās vadībā, taču trešā trešdaļa noslēdzās neizšķirti 54:54.

Pēdējās desmit minūtēs "Ogre" vaļības nepieļāva. Ceturtdaļas sākumā LU atkal uz brīdi ieguva viena groza pārsvaru, bet, tuvojoties vidusdaļai, precīzus tālmetienus izpildīja Sirsniņš, Uģis Pinete un Zēbergs (67:56). Ātri iegūto pārsvaru LU nespēja pavisam sadeldēt, komandas pēdējos punktus pusotru minūti līdz spēles beigām gūstot Anrijam Miškam.

No abām komandām šosezon krietni veiksmīgāk spēlē "Ogre", kas pēdējo zaudējumu piedzīvoja 12.decembrī, kad ar 82:88 piekāpās vicelīderei "Ventspilij". Aizvadīto gadu ogrēniešiem izdevās noslēgt uz ļoti pozitīvas nots, jo sagādāts pirmais zaudējums čempionei "VEF Rīga" (72:58).

Decembrī četrās notikušajās spēlēs "Ogre" piedzīvoja tikai vienu neveiksmi, bet janvāra vienīgajā mačā ar 82:73 uzvarēja "Valmiera Glass"/"ViA".

LU šosezon aizvien nav izcīnījusi savu pirmo uzvaru un kopumā pirms spēles ar "Ogri" bija piedzīvojusi 13 neveiksmes. Līdz šim vienīgajā šī gada spēlē studenti ar 60:77 piekāpās "VEF Rīga".

Savā starpā abi klubi šosezon tikušies divas reizes, abās uzvarot "Ogrei" (78:67 un 83:58).

Nākamās spēles ar Latvijas komandu līdzdalību paredzētas 22.janvārī.

Latvijas komandu vērtējumā vislabāk klājies "VEF Rīga", kas ar 12 uzvarām 14 spēlēs ieņem pirmo vietu. Otrajā pozīcijā ar desmit panākumiem 12 mačos ir "Ventspils", deviņas uzvaras 14 cīņās ir "Ogrei", septiņas 13 cīņās - "Liepājai", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda izcīnījusi divus panākumus 13 spēlēs, bet LU 14 dueļos pie uzvaras vēl nav tikusi.

Pirms sezonas apstiprinātais kalendārs paredzēja, ka līdz 6.decembrim katras valsts komandas spēlēs tikai savā starpā, bet sezonas turpinājumā notiks starpvalstu spēles. Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju reģionā, līgas valde nolēma pamatturnīru izspēlēt abās valstīs atsevišķi.

Patlaban apstiprināts Latvijas komandu spēļu kalendārs vēl diviem apļiem, kas provizoriski tiks izspēlēti līdz februāra vidum. Par sezonas turpinājumu tiks lemts vēlāk.

Provizoriskā čempionāta izspēles sistēma paredz iespēju pavasarī organizēt kopīgu izslēgšanas turnīru, savā starpā spēlējot dažādu valstu komandām.

LIBL trešās sezonas pamatturnīrā 13 komandām bija plānots aizvadīt divu apļu turnīru, pēc kura notiktu izslēgšanas spēles - ceturtdaļfināla sērijas un "Final Four" turnīrs.

LIBL čempionātā 2020./21.gada sezonā piedalās 13 komandas - sešas Latvijas vienības - "VEF Rīga", "Ogre", "Ventspils", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Latvijas Universitāte" un "Liepāja", kā arī septiņas Igaunijas komandas - Tallinas "Kalev"/"Cramo", Raplas "Avis Utilitas", "Parnu Sadam", "Tartu Universitāte", Rakveres "Tarvas", Tallinas "Kalev"/TLU un "TalTech".

Pirmajā Latvijas un Igaunijas apvienotās līgas turnīrā 2018./2019.gada sezonā 15 komandu konkurencē gan pamatturnīrā, gan "Final 4" uzvarēja "Ventspils", bet 2019./2020.gada sezona palika nepabeigta, Covid-19 pandēmijas dēļ pārtrauktajā pamatturnīrā pirmo vietu ieņemot "VEF Rīga", otro - "Ogrei", trešo - Tallinas Kalev"/"Cramo" un ceturto - "Ventspilij".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi