Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

TTT Rīga basketbolistes nepārvar FIBA Eirokausa ceturtdaļfinālu

TTT Rīga komanda ceturtdien nepārvarēja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa ceturtdaļfinālu.

Rīdzinieces ceturtdaļfināla atbildes spēlē viesos ar rezultātu 78:88 (21:26, 20:27, 23:15, 14:20) zaudēja Lauras Melderes pārstāvētajai Venēcijas "Umana Reyer" un divu maču summā piekāpās ar 148:171.

"TTT Rīga" komandā Kira Lamberte guva 19 punktus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles, Evelīnai Otto bija 16 punkti un astoņas atlēkušās bumbas, Dekeija Koean guva 14 punktus, Ieva Pulvere iemeta 12 punktus, bet Vanesa Jasa - deviņus. 

Venēcietēm izcēlās Džesika Šeparda, kura izcīnīja 17 no mājinieču 31 atlēkušās bumbas, kā arī guva 17 punktus. Martinai Fasinai bija 19 punkti un piecas rezultatīvas piespēles, Frančeska Pana un Matilde Villa guva pa 14 punktiem, bet Liza Berkani iemeta 12 punktus. Meldere bija pieteikumā, bet laukumā nedevās.

Laukuma saimniecēm bija ievērojami labāka tālmetienu precizitāte (10 no 22 jeb 45% pret 4 no 20 jeb 20%) un mazāk noteikumu pārkāpumu (14/25).

Pirms nedēļas Rīgā notikušajā mačā ar 83:70 uzvarēja venēcietes, kurām līdz ar to pirms atbildes spēles bija 13 punktu handikaps. 

Rīdzinieces apakšgrupā uzvarēja visās sešās spēlēs un izslēgšanas maču sacensību pirmajā kārtā divu maču summā ar 142:118 pārspēja Kristīnes Vītolas pārstāvēto Pirejas "Olympiacos", bet otrajā kārtā ar 156:131 - Francijas komandu Larošas pie Jonas "Roche Vendee".

Arī "Umana Reyer" grupā svinēja sešus panākumus, izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā divu cīņu summā ar 155:114 pārspējot Šveices klubu Fribūras "Elfic", bet otrajā kārtā ar 157:127 uzvarot Gdiņas "Arka" vienību no Polijas.

1872.gadā dibinātais Venēcijas klubs divreiz ir uzvarējis Itālijas čempionātā un trīsreiz spēlējis Eirolīgā. Iepriekšējā sezonā venēcietes Eirokausā tika līdz pusfinālam, kur divu spēļu summā ar 118:134 piekāpās "Galatasaray".

Itālijas komanda turnīram pieteikusi arī 17 gadus veco centra spēlētāju Dārtu Īvāni, kura gan Eirokausā vēl nav spēlējusi.

Abas komandas Eiropas kausos kopš 2008.gada ir tikušās piecas sezonas. 2008.gadā komandas apmainījās ar uzvarām Eirolīgā, 2016.gadā abās 1/16 fināla spēlēs pārākas bija venēcietes, bet 2018.gada izšķirošajās Eirolīgas kvalifikācijas spēlēs pārākas bija rīdzinieces, kuras vēlāk aizkļuva līdz ceturtdaļfinālam.

2019./2020.gada Covid-19 skartajā sezonā venēcietes uzvarēja pirmajā spēlē, bet uz atbildes spēli "TTT Rīga" nedevās. Savukārt 2021./2022.gada sezonā Eirolīgā abās cīņās pārāka bija "TTT Rīga".

"TTT Rīga" šīs sezonas sākumā nepārvarēja FIBA Eirolīgas kvalifikāciju, sezonu turpinot Eiropas pēc spēka otrajā klubu turnīrā.

Eirokausa izslēgšanas spēlēm kvalificējās katras grupas divas labākās komandas un astoņas no 12 trešo vietu īpašniecēm. Izslēgšanas spēles sākās decembra vidū, un, lai iegūtu kausu, ir jāuzvar piecās sacensību kārtās, uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ne Eirolīgā, ne Eirokausā nespēlēja, taču ieņēma pirmo vietu Baltijas Sieviešu basketbola līgā (BSBL) un Latvijas čempionātā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Balcers: NHL no tevis rezultātu prasa katru dienu

Nacionālā hokeja līga ir bizness, tur no spēlētājiem rezultātu prasa katru dienu. Ja sanāk garāki tukšie posmi, uzreiz notiek rūpīga analīze, plašā intervijā Sporta Avīzes aprīļa numurā pastāstīja L...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi