Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā -2 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

TTT Rīga Eirolīgas pamatturnīra pirmo apli noslēdz ar zaudējumu UGMK

Latvijas sieviešu basketbola klubs TTT Rīga piektdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra trešajā spēlē ar rezultātu 71:104 (15:29, 25:28, 19:27, 12:20) piekāpās pagājušajā sezonā uzvarētajam Krievijas klubam Jekaterinburgas UGMK.

Rīdzinieces Žironā C apakšgrupas "burbulī" zaudēja visās trīs spēlēs un otrajā aplī būs priekšā smaga cīņa par izslēgšanas turnīru.

TTT Rīga komandā pa 13 punktiem guva Kitija Laksa un Kate Krēsliņa, desmit punkti bija Bintai Dramehai, deviņus guva Izle Jākobsone, bet pa astoņiem bija Džesikai Tomasai un Meganai Hafai.

UGMK rindās ar 22 punktiem atzīmējās Brīeana Stjuarta, 20 punktus iekrāja Alija Kviglija, 19 punkti bija Džonkvelai Džounsai, bet 16 punkti un 11 rezultatīvas piespēles - Alba Torrensai.

Pretinieces spēles pirmajās sešās minūtēs apliecināja favorītu statusu, Rīgas komandā šajā nogrieznī izceļoties tikai Katei Krēsliņai no spēles un Taisijai Udodenko no soda metienu līnijas (3:18). Ceturtdaļas otrā puse jau bija krietni rezultatīvāka un TTT Rīga pēc pirmajām desmit minūtēm bija iedzinējos ar 15:29.

Otrajā ceturtdaļā spēle izlīdzinājās, taču arī tajā rīdziniecēm neizdevās samazināt pretinieču pārsvaru, puslaikam noslēdzoties ar 57:40 UGMK labā. Mača otro puslaiku TTT Rīga sāka enerģiski un neļāva UGMK attālināties rezultātā, tomēr trešās ceturtdaļas beigās Krievijas klubam izdevās panākt jau 25 punktu handikapu.

Noslēdzošās ceturtdaļas ievadā Latvijas komandai izdevās piecus punktus atgūt, taču turpinājumā atkal izpaudās Jekaterinburgas basketbolistu pārspēks, UGMK izcīnot uzvaru ar rezultātu 104:71.

Jau ziņots, ka TTT Rīga ceturtdien otrajā grupu turnīra spēlē ar 72:76 piekāpās Skio Famila, bet vēl iepriekš tikpat sīvā cīņā ar 79:81 zaudēts turnīra saimniecēm Žironas Spar Citylift.

UGMK vienība pirmajā mačā ar 83:61 uzvarēja Itālijas klubu, bet ceturtdien ar 94:67 sagrāva Spar Citylift.

Pēc trim spēļu kārtām zaudējumus nav cietusi UGMK, Famila un Žironas komanda ar vienu panākumu divās cīņās ieņem attiecīgi otro un trešo pozīciju, bet rīdzinieces pie uzvarām trīs dueļos nav tikušas.

Rīgas vienība Žironā aizvadījusi savas pirmās spēles kopš 6.novembra, kamēr UGMK pirms dalības Eirolīgā šosezon aizvadījusi jau septiņas spēles, nevienā no tām nepiedzīvojot zaudējumu.

Zīmīgi, ka trīs spēlēs UGMK vienība pretinieču grozā Krievijas čempionātā spējusi samest vairāk nekā 100 punktus.

Abas komandas savā starpā tikās arī pagājušajā sezonā, kad Elektrum Olimpiskajā centrā TTT Rīga pārsteidzoši izcīnīja uzvaru ar 89:81. Atbildes spēlē UGMK bija pārāka ar 87:67. Kopumā abas vienības savā starpā spēlējušas sešas reizes, bet TTT Rīga vienīgo uzvaru izcīnījusi pērn.

UGMK pērn Eirolīgas turnīrā A grupā spēlēja kopā ar Latvijas komandu, kas Krievijas grandam sagādāja vienīgo neveiksmi. UGMK sasniedza ceturtdaļfinālu, bet Covid-19 radītās pandēmijas dēļ neaizvadīja "play-off".

Divas sezonas iepriekš UGMK svinēja uzvaru Eirolīgā.

Rīgas komanda uz Žironu devusies 11 spēlētāju sastāvā. Ģimenes apstākļu dēļ mājās palika Ieva Pulvere, bet šajā sabraukumā komandai palīdzēja Kate Krēsliņa.

Pirmā apļa spēles notiek šonedēļ, bet otrā apļa mači plānoti no 17. līdz 23.janvārim.

FIBA valde septembrī lēma, ka Eirolīgas turnīrā tiks mainīts izspēles formāts. Šāds lēmums pieņemts, vērtējot Covid-19 izplatību Eiropā, kā arī par prioritāti nosakot spēlētāju un pārējo iesaistīto personu drošību.

Jaunā izspēles kārtība nosaka, ka kvalifikācijas turnīrs notiks vienā pilsētā ar vienu spēli. Savukārt grupu turnīrā komandas tika sadalītas četrās grupās pa četrām katrā.

Katras grupas divas labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā, bet trešo vietu ieguvējas neturpinās cīņu līmeni zemākajā Eirokausā.

Ceturtdaļfināla spēles notiks vienā arēnā, komandām aizvadot tikai vienu spēli. Ceturtdaļfināli plānoti 14.-20.martā.

Ceturtdaļfināla uzvarētājas turnīru turpinās Final 4.

TTT Rīga iepriekšējā sezonā Eirolīgas pamatturnīrā apakšgrupā ieņēma pēdējo vietu starp astoņām komandām un izslēgšanas turnīram nekvalificējās. Rīdzinieces vēlāk triumfēja Baltijas Basketbola līgā un pēc Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīra pārtraukšanas tika apstiprinātas par valsts meistarsacīkšu uzvarētājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi