Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

TTT Rīga komanda nākamajā sezonā nespēlēs ne Eirolīgā, ne Eirokausā

Latvijas vadošais sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" 2022./2023.gada sezonā nestartēs ne Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā, ne FIBA Eirokausā, aģentūrai LETA apstiprināja vienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs.

Trešdien sacensību organizētāji ziņoja, ka "TTT Rīga" iekļauta starp nākamās sezonas FIBA Eirolīgas pamatturnīra dalībniecēm, bet komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis ceturtdien tviterī paziņoja, ka komanda tomēr nespēlēs Eiropā spēcīgākajā sieviešu klubu turnīrā.

"Trešdien bija kluba valdes sēde, kurā pieņēmām lēmumu nestartēt ne Eirolīgā, ne Eirokausā. Vairāk nekā gadu mēģinām panākt to, ka juridiskais statuss tiek mainīts no nodibinājuma uz biedrību. Vakar, kad bija gala termiņš šī lēmuma pieņemšanai, Rīgas domes sēdē šis jautājums netika skatīts," stāstīja Štālbergs.

Pēc viņa paustā, nākamā domes sēdē ir tikai augusta beigās, bet klubam tāds termiņš neder.

"Nodibinājumam nav iespējams piešķirt finansējumu, tāpēc ir nepieciešama biedrība. Nolēmām neriskēt, neuzņemties neskaidras saistības un izvēlējāmies konstruktīvāku mērķi - pēc gada atgriezties Eirolīga," sacīja Štālbergs.

Klubs ar Latvijas Basketbola savienību (LBS) gatavo iesniegumu FIBA, lai atsauktu dalību turnīrā. Tā kā pamatturnīra izloze ir paredzēta tikai nākamajā piektdienā, Štālbergs cer, ka nesekos sankcijas no FIBA puses un lēmums nekādā veidā nepadraudēs komandas dalību nākamajās sezonās.

Martā Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs uzlika 200 eiro sodus Rīgas domes deputātiem par lēmumu atļaut pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ziedot Latvijas titulētākajam sporta klubam "TTT Rīga". Sods netika uzlikts kolektīvi jeb visiem lēmuma pieņēmējiem, bet gan tika pieņemti atsevišķi lēmumi par katru deputātu.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ar izcīnītām sešām uzvarām 14 spēlēs Eirolīgas A grupā ieņēma piekto vietu, un sezona tai bija jāturpina FIBA Eiropas kausā. Taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā FIBA apturēja Krievijas komandu dalību turnīrā, Latvijas komandai pakāpjoties uz ceturto vietu. Ceturtdaļfināla sērijā Latvijas komanda ar 0-2 piekāpās Stambulas "Fenerbache".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi