Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

TTT Rīga savā laukumā sagrauj Tartu Universitāti

Latvijas izlases basketboliste Kitija Laksa sestdien pirmo reizi pēc traumas izdziedēšanas devās laukumā un ar 23 gūtiem punktiem sekmēja TTT Rīga uzvaru Douglas Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites grupas spēlē.

TTT Rīga savā laukumā ar rezultātu 114:47 (39:15, 23:6, 25:7, 27:19) sagrāva Tartu Universitāti, svinot jau sesto panākumu sešās spēlēs.

Uzvarētājām rezultatīvākā ar 25 punktiem bija Zenta Meļņika, kura arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Laksa pēc izārstētā savainojuma demonstrēja lielisku sniegumu, iemetot 23 punktus. Basketboliste grozā netrāpīja tikai vienu no sešiem divpunktu metieniem, savukārt no tālienes viņai izdevās iemest tikai divus no astoņiem mēģinājumiem.

Jau ziņots, ka pērnā gada novembrī Laksa Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionāta spēlē guva nopietnu ceļgala savainojumu, kā rezultātā viņa šajā vasarā nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei Eiropas čempionātā. Laksa laukumā nebija devusies aptuveni 13 mēnešus.

Vēl 11 punktus iemeta Paula Strautmane, bet pa desmit iekrāja Megana Hafa un Vanesa Jasa.

Igaunijas komandā vienīgā spēlētāja, kura pārsniedza desmit punktu robežu bija Kadi Kalsa, izceļoties ar 19 punktiem.

Rīdzinieces divpunktu metienus izpildīja ar 62% precizitāti, kamēr pretinieces par nesasniedza 30% robežu (29%). Zīmīgi, ka 77 no komandas 114 punktiem uzvarētāju labā guva rezervistes.

Ar perfektu bilanci - seši panākumi sešos mačos - TTT Rīga turnīra tabulā ierindojas pirmajā vietā, tālāk ar četrām uzvarām septiņos dueļos seko Kauņas Aistes, par uzvaru mazāk ir RSU, bet pirmo četrinieku ar diviem panākumiem astoņos mačos noslēdz Tallinas Universitāte.

Elitē spēlēs trīs Latvijas komandas (TTT Rīga, Liepāja/LSS un RSU), trīs Lietuvas vienības (Viļņas Kibirkštis, Kauņas Aistes un Šauļu Universitāte), kā arī divas Igaunijas komandas (Tallinas Universitāte un Tartu Universitāte).

Pamatturnīrā līdz februārim tiks izspēlēts divu apļu turnīrs (katrai komandai 14 spēles). Divas labākās komandas kvalificēsies Final 4 turnīram, četras nākamās divu spēļu sērijās (3.-6., 4.-5.) noskaidros vēl divas finālturnīra dalībnieces. Līgas uzvarētājas noskaidrosies finālčetrinieka turnīrā.

Starptautiskajā grupā sešas Latvijas un viena Igaunijas komanda izspēlēs divus apļus, pēc kuriem četras labākās Final 4 turnīrā noskaidros Starptautiskās grupas uzvarētājas.

Pēc Latvijas - Lietuvas - Igaunijas sieviešu līgas čempionāta beigām martā un aprīlī Latvijas komandas izspēlēs Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātu. Paredzēts viens aplis pēc kura divas labākās komandas kvalificēsies Final 4 turnīram, bet četras nākamās divu spēļu sērijās (3.-6., 4.-5.) noskaidros vēl divas finālturnīra dalībnieces. Latvijas čempiones pirmo reizi noskaidros finālčetrinieka turnīrā, kas notiks aprīļa beigās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi