Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

VEF Rīga basketbolisti nenotur lielu pārsvaru un tikai pagarinājumā uzvar Jūrmalu

Čempione VEF Rīga trešdien nenoturēja lielu pārsvaru un tikai pagarinājumā ar 75:71 (13:7, 24:14, 12:16, 12:24, 14:10) viesos pieveica Mārtiņa Gulbja trenēto Jūrmalu. Tikmēr piekto panākumu piecos šīs sezonas LBL dueļos izcīnīja Ogre.

VEF Rīga jau salīdzinoši ātri salauza jūrmalnieku pretestību un pēc puslaika bija priekšā ar 37:21. Trešajā ceturtdaļā jūrmalnieki spēja pietuvoties līdz 37:44, tomēr pēdējos piecus punktus atkal iemeta VEF Rīga, atjaunojot pārsvaru, kas lielāks par desmit punktiem.

Panākt pretiniekus jūrmalnieki spēja ļoti ātri, kad Haralds Kārlis iemeta divus tālmetienus nepilnas minūtes laikā, rezultātam kļūstot 48:51. Turpinājumā mājinieki turējās cieši aiz favorītu lomā esošajiem Latvijas čempioniem, bet astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām Edgars Jeromanovs ar diviem soda metieniem panāca neizšķirtu 61:61.

Pagarinājuma ievadā VEF Rīga ātri panāca piecu punktu pārsvaru, tomēr uz to ar pieciem punktiem pēc kārtas atbildēja Ivars Rihards Žvīgurs, bet kārtējo tālmetienu trāpīja Kārlis un mājinieki jau bija vadībā ar 69:68. Turpinājumā VEF Rīga atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām Aleksam Peresam bija jāmet soda metieni pie 72:71. Meksikānis trāpīja pirmo raidījumu, bet otrajā kļūdījās un jūrmalnieki ātri devās uz priekšu, tomēr lietuvietis Deniss Krestiņins pazaudēja bumbu un VEF Rīga varēja priecāties par grūtu panākumu.

Uzvarētājiem pa 11 punktiem iemeta Iļja Gromovs un Mareks Mejeris, kamēr Arns Labucks izcēlās ar desmit punktiem un 11 bumbām zem groziem.

Tikmēr jūrmalniekiem ar 24 punktiem izcēlās Kārlis, 12 punktus pievienoja Jeromanovs, bet desmit punktus iekrāja Kristaps Pļavnieks.

Kā ziņots, Latvijas čempioni šo sezonu iesākuši neveiksmīgi, jo LBL mačā piekāpās Ogrei, kā arī divreiz smagi zaudējuši VTB Vienotās līgas spēlēs.

Vēl vienā mačā trešdien Ogre izbraukumā ar 99:76 (20:19, 23:18, 27:20, 29:19) sagrāva Betsafe/Liepāja komandu un šosezon turpina darboties bez zaudējumiem.

Ogrēniešiem ar 21 punktu izcēlās Guntis Sīpoliņš, bet 14 punktus savāca Jānis Pozņaks.

Tikmēr Betsafe/Liepāja rindās 22 punktus guva Roberts Krastiņš, bet ar 13 punktiem atzīmējās Kenets Brauns.

LBL kopvērtējumā līderēm Ventspils un Ogrei ir pa piecām uzvarām piecos mačos, uz trešo vietu ar divām uzvarām trijās spēlēs pacēlusies VEF Rīga, kamēr Jūrmalai ir divas uzvaras četros mačos.

Pirmajam četriniekam ar vienu panākumu trijos mačos seko Valka/Valga un Betsafe/Liepāja, kamēr Latvijas Universitātei (LU) ir viena uzvara četrās spēlēs, Valmiera/ORDO guvusi vienu panākumu piecos dueļos, bet Jēkabpils zaudējusi visās četrās cīņās.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr VEF Rīga spēlēs trīs apļus, bet Valka/Valga - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja VEF Rīga komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot Ventspili, kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva Barons kvartāls, kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi