Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

VEF Rīga basketbolisti revanšējas Rīgas Zeļļiem

VEF Rīga trešdien Pafbet Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē pārspēja Rīgas Zeļļus, pirms sestdien gaidāmās Latvijas kausa finālspēles revanšējoties pretiniekiem par iepriekšējā cīņā piedzīvoto zaudējumu.

"VEF Rīga" basketbolisti mājās bija pārāki ar rezultātu 98:77 (26:20, 24:14, 23:24, 25:19).

Uzvarētājiem Džaizeks Lotijs izcēlās ar 26 punktiem, četrām atlēkušajām bumbām un četrām rezultatīvām piespēlēm, Šonam Paipsam šajos rādītājos bija 18+3+4 un četras pārtvertas bumbas, Gregorijs Vitingtons guva 13 punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem, Arnaldo Toro Barea iekrāja 12+13, bet Dairis Bertāns guva desmit punktus.

"Rīgas Zeļļiem" rezultatīvākais ar 21 gūtu punktu bija Ričards Daniels Vanags, 20 punktus guva Aizija Ozborns, bet desmit punkti bija Dāvidam Vīksnem. Zigmārs Raimo izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un atdeva sešas rezultatīvas piespēles, pievienojot četrus punktus.

"Vefieši" ar 19 uzvarām 24 spēlēs turnīra tabulā noslēdz labāko trijnieku, kamēr "Rīgas Zeļļi" ar bilanci 16-9 ierindojas sestajā pozīcijā.

Tikmēr "Ogre" savā laukumā ar rezultātu 68:91 (20:22, 19:23, 13:21, 16:25) piekāpās "Prometey" vienībai, kas tādējādi revanšējās ogrēniešiem par pirmajā mačā sarūpēto zaudējumu.

"Ogres" komandā rezultatīvākais ar 20 punktiem bija Andris Misters, kurš arī atdeva piecas rezultatīvas piespēles, bet pa 12 punktiem guva un pa astoņām atlēkušajām bumbām izcīnīja Mats Juciks un Endrū Korums.

Uzvarētājiem 22 punkti un desmit atlēkušās bumbas bija Tajam Odiasem, 21+6 iekrāja Ondržejs Balvīns, bet 9+12 - Deivids Kenedijs.

Ogrēnieši ar 13 uzvarām 23 mačos atrodas septītajā vietā, bet "Prometey" ar 20 panākumiem un divām neveiksmēm ieņem otro pozīciju, atpaliekot tikai no Tallinas "Kalev"/"Cramo".

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi