Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

VEF Rīga basketbolisti zaudē un neiekļūst FIBA Čempionu līgas play-in turnīrā

Latvijas basketbola klubs VEF Rīga otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā, sestajā mačā piedzīvoja neveiksmi un neturpinās sezonu play-in fāzē.

"VEF Rīga" viesos ar rezultātu 81:87 (17:22, 24:19, 23:21, 17:25) piekāpās Jāņa Timmas pārstāvētajai Stambulas "Dariššafaka".

Rīdzinieku rindās iespaidīgu "double-double" sakrāja Arnaldo Toro Barea, tiekot pie 21 punkta un 18 atlēkušajām bumbām, kamēr Dairis Bertāns, gūstot punktus tikai no tālmetienu līnijas, tika pie 18 punktiem, un vēl 15 punktus un četras rezultatīvas piespēles pievienoja Brendans Edamss.

Mājinieku uzvaru sekmēja Muhamads Ali Abdurs-Rahmans, kurš izcēlās ar 33 punktiem, sešām bumbā zem groziem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Vēl 14 punktus mājinieku labā guva Berks Demirs, bet Timma izcēlās ar septiņiem punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Pirmajā ceturtdaļā "vefieši" pēc 7:0 izrāviena iekrāja septiņu punktu pārsvaru, uz ko Stambulas komanda atbildēja ar 11 punktu izrāvienu ceturtdaļas izskaņā, iesākot otro spēles ceturksni ar +5 (22:17).

Savukārt otrās ceturtdaļas laikā Rīgas vienībai izdevās atgūt vadību un iekrāt pat +7, taču līdz puslaika pārtraukumam rezultāts kļuva neizšķirts 41:41.

Pēc līdzvērtīgas cīņas trešajā ceturtdaļā noslēdzošās desmit spēles minūtes rīdzinieki sāka ar divu punktu pārsvaru (64:62). Ceturtdaļas vidū latvieši bija iekrājuši trīs punktu pārsvaru, taču pēc Pinjeiro nesportiskās piezīmes un diviem precīziem soda metieniem mājinieki samazināja deficītu līdz vienam punkta (70:71).

Uz Bertāna precīzajiem tālmetieniem Stambulas komanda atbildēja ar to pašu, "vefiešiem" saglabājot +1 līdz pat pēdējai minūtei, kad trīs punktus guva Abdurs-Rahmans, kurš izvirzīja vadībā laukuma saimniekus ar 82:80.

19 sekundes līdz finālsvilpei mājinieki bija iekrājuši jau piecu punktu pārsvaru (85:80), ko rīdziniekiem vairs neizdevās samazināt, pie panākuma tiekot Stambulas komandai ar rezultātu 87:81.

Otrā apakšgrupas spēlē Tenerifes "Lenovo" ar 91:85 (22:12, 18:30, 19:17, 32:26) pārspēja "Cholet".

C grupā pēc sešām spēlēm četras uzvaras ir Tenerifes "Lenovo" basketbolistiem, "Cholet" un "Dariššafaka" ir pa trīs uzvarām, kamēr "VEF Rīga" turnīru noslēdza ar diviem panākumiem. 

Latvijas čempione "VEF Rīga" C grupas turnīru uzsāka ar 75:84 zaudējumu savā laukumā mačā ar "Daruššafaka", otrajā spēlē viesos ar 73:74 piekāpās "Cholet", trešajā izbraukumā ar 55:76 - Spānijas vienībai. Otrā riņķa pirmajā spēlē rīdzinieki mājās ar 70:63 pieveica "Cholet" un nākamajā mačā savā laukumā ar rezultātu 97:86 guva virsroku pār Tenerifes basketbolistiem.

Jāņa Gailīša vadītās komandas pieteikumā FIBA Čempionu līgai ir Brendans Edamss, Dairis Bertāns, Roberts Bērziņš, Roberts Blūms, Rodrigo Būmeisters, Raivo Butirins, Džaizeks Lotijs, Māris Gulbis, Aleksanders Madsens, Aizija Pinjeiro, Pēteris Pinnis, Alberts Putāns un Arnaldo Toro Barea.

Pamatturnīrā, tāpat kā iepriekšējā sezonā, pirmajā posmā 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Grupu uzvarētājas nodrošina vietu otrajā posmā, bet vēl astoņas komandas tiks noskaidrotas "play-in" kārtā, kurā piedalīsies otro un trešo vietu grupās ieņēmušās vienības.

Pērn "VEF Rīga" savā ceturtajā Čempionu līgas sezonā nepārvarēja pirmo posmu, ieņemot pēdējo vietu apakšgrupā, kurā bija jātiekas ar Manrezas "Baxi", Lisabonas "Benfica" un Limožas CSP.

Maijā par čempioni tika kronēta Vācijas komanda Bonnas "Telekom", kas finālā ar 77:70 uzvarēja Jeruzalemes "Hapoel".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi