Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VEF Rīga FIBA Čempionu līgas sezonu noslēdz ar zaudējumu

Latvijas čempione basketbolā VEF Rīga otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra pēdējā, 14.spēlē savā laukumā ar rezultātu 74:81 (23:23, 21:17, 22:16, 10:25) piekāpās Krievijas klubam Ņižņij Novgorod.

VEF Rīga FIBA Čempionu līgā debitēja ar uzvaru, bet nākamajās 13 cīņās cieta neveiksmes, tajā skaitā pirmajā aplī viesos ar 78:80 atzīstot Ņižņij Novgorod pārākumu. 

Otrdienas mačā Latvijas čempionē rezultatīvākais ar 21 punktu bija Lesters Medfords, pa 12 punktiem bija Jānim Blūmam un astoņas atlēkušās bumbas izcīnījušajam Kristijam Krajinam, bet 11 punktus guva un sešas rezultatīvas piespēles veica Ksavjers Temss.

Tikmēr pretiniekiem 24 punkti un 11 rezultatīvas piespēles bija Brendonam Braunam.

Rīdzinieki visu pirmo ceturtdaļu bija iedzinējos, taču pēc 13 punktu izrāviena otrajā ceturtdaļā pārņēma vadību (31:25). Ar diviem "trejačiem" šajā izrāvienā atzīmējās Blūms. Turpretī otrajā ceturksnī teju visu desmitminūti priekšā bija VEF Rīga, kas puslaiku uzvarēja ar 42:40.

Otro puslaiku laukuma saimnieki sāka ar 12 punktiem pēc kārtas, pa pieciem punktiem šajā izrāvienā gūstot Robertam Freimanim un Temsam. Vairāk nekā desmit punktu pārsvars tika izsēts un neprecīzie metieni ceturtajā ceturtdaļā liedza noturēt vadību. Trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Ņižņij Novgorod atgriezās priekšā (75:72) un izcīnīja uzvaru.

Pagājušajā nedēļā rīdzinieki izbraukumā ar rezultātu 59:92 cieta sagrāvi pret Spānijas klubu Tenerifes Iberostar, bet Krievijas vienība iepriekšējā mačā Čempionu līgā mājās ar 89:64 pieveica Turcijas klubu Gaziantep.

C grupā ar 12 uzvarām 14 spēlēs pirmā bija Nimburkas ERA, kurai ar 11 panākumiem sekoja Tenerifes Iberostar. Deviņas uzvaras bija Ņižņij Novgorod komandai, astoņus panākumus guva Peristeri Winmasters, bet septiņus - Bambergas Brose vienība. Četrreiz uzvaras izcīnīja Baras Mornar un Gaziantep, bet viens panākums bija VEF Rīga vienībai.

Nedēļas nogalē abas vienības izcīnīja uzvaru vietējā čempionātā. VEF Rīga savā laukumā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) ar 102:84 pievarēja Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola komandu, bet Ņižņij Novgorod Polijā VTB Vienotās līgas mačā pagarinājumā ar 108:103 apspēlēja Zielona Gora. Rīdzinieki ar bilanci ir 19-1 ir LIBL vicelīderi, kamēr Ņižņijnovgorodas klubs VTB Vienotajā līgā ar sešiem panākumiem 15 mačos ieņem astoto vietu 13 komandu konkurencē.

VEF Rīga Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitē.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta ceturtā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai Ventspils vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Šogad četrās grupās spēlēs pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūs nākamajā kārtā, bet katras grupas četrām pēdējām vienībām turnīrs būs beidzies.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas Segafredo Virtus.

VEF Rīga komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs, Kristaps Mediss, Roberts Freimanis, Oskars Hlebovickis, Verners Kohs, Arnolds Helmanis un Roberts Stumbris, amerikāņu basketbolisti Havjērs Temss un Lesters Medfords, kā arī soms Aleksanders Madsens un horvāts Kristijans Krajina. 

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi