Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga FIBA Čempionu līgas sezonu sāk ar zaudējumu Strasbourg

"VEF Rīga" komanda trešdien ar zaudējumu pēdējā sekundē iesāka Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīru.

Rīgas komanda E grupas pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 75:77 (30:24, 16:18, 13:17, 16:18) piekāpās Francijas klubam "Strasbourg".

"VEF Rīga" komandā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Kristers Zoriks, 15 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles bija Aigaram Šķēlem, ar 11 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un trīs bloķētiem metieniem atzīmējās Maikls Kaizers, bet 11 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Aizijam Pinjeiro.

Viesiem ar 26 punktiem izcēlās Deandrē Lensdouns, bet 15 punkti un septiņas atlēkušās bumbas bija uzvaras metiena autoram Bonzijam Kolzonam.

Rīdzinieki spēli iesāka jaudīgi, pirmajā ceturtdaļā iekrājot 14 punktu pārsvaru. Lielu artavu rezultātā deva precīzie tālmetieni, no kuriem divus realizēja Zoriks, kurš pievienoja vēl trīs punktus no soda metienu līnijas. Turpretī viesiem mača ievadā bija nepārliecinošs uzbrukums, taču ceturtdaļas gaitā viņi atspēlējās un pirmo desmitminūti noslēdza ar precīzu tālmetienu (30:24 "VEF Rīga labā).

Otrajā ceturtdaļā viesi no Strasbūras turējās nelielā attālumā līdz ceturkšņa vidū pēc rīdzinieku kļūdas pārņēma vadību - 36:35. Mājinieki gan ātri atgriezās vadībā un, lielākoties pateicoties leģionāru sniegumam, pirmo puslaiku noslēdza ar četru punktu pārsvaru - 46:42.

Veiksmīgs otrā puslaika sākums ļāva Jāņa Gailīša vadītajai komandai iekrāt deviņu punktu handikapu (52:43). Tiesa, "Strasbourg" pakāpeniski atspēlējās un ceturtās ceturtdaļas sākumā Andrē Lensdouns pārņēma vadību un vēlāk panāca piecu punktu pārsvaru viesiem (64:59).

Rīdzinieki savus pretiniekus tālu neatlaida un ceturtdaļas piektajā minūtē Zoriks ar tālmetienu izlīdzināja rezultātu (66:66), bet nepilnu pusotru minūti vēlāk "trejaci" iemeta arī Šķēle, atgūdams mājiniekiem vadību (69:68). Turpinājumā Kaizera pašaizliedzīgā spēle aizsardzībā ļāva Latvijas komandai dažas minūtes noturēt vadību, bet divas minūtes pirms pamatlaika beigām viesi ar diviem precīziem soda metieniem atguva vadību - 70:69.

Turpinājumā pa vienam soda metienam iemeta Šķēle un Zoriks, kur palīdzēja atgūt vadību, bet trīs punktu pārsvara vietā ieguva punkta vadību (71:70). Šis duets vēlāk veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, pārķerot bumbu, bet sekojošajā uzbrukumā Zoriks izprovocēja pretinieku uz pārkāpumu. Šoreiz latviešu basketbolists bija nekļūdīgs, 48 sekundes pirms finālsvilpes panākot 73:70.

Otrā laukuma galā Kolzons iemeta tālmetienu un uzlīdzināja rezultātu, bet 18 sekundes pirms pamatlaika beigām Šķēle pēc caurgājiena atguva rīdziniekiem vadību - 75:73. Sekojošajā uzbrukumā pret viesiem tika pārkāpti noteikumi. Žans Batists Malē realizēja tikai vienu soda metienu, bet strasbūrieši ieguva bumbu. Pēdējā sekundē pie brīva tālmetiena tika Kolzons, kurš izrāva Francijas komandai uzvaru 77:75.

E grupā bez abām komandām vēl ir arī Viļņas "Rytas" un Grieķijas vienība "Peristeri". Abas jau aizvadīja pirmo spēli grupā, otrdien Viļņā ar 106:88 uzvarot Grieķijas basketbolistiem.

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) "VEF Rīga" ir līderos ar piecām uzvarām piecās spēlēs. Pēdējā spēlē sestdien ar 95:54 tika sagrauta pastarīte "Latvijas Universitāte".

Tikmēr Strasbūras vienība daudz spēcīgākajā Francijas čempionātā pēc septiņām spēlēm ar trim panākumiem septiņās spēlēs ieņem 12.vietu 18 komandu vidū. Pēdējā mačā sestdien strasbūrieši savā laukumā ar 83:94 atzina "Le Portel" pārākumu, bet 19.oktobrī ar 100:84 apspēlēja turnīra tabulas pastarīti "Boulazac".

Iepriekšējā sezonā "VEF Rīga" debitēja FIBA Čempionu līgā, C grupā ar vienu panākumu 14 spēlēs ierindojoties pēdējā vietā. A grupā "Strasbourg" ar četriem panākumiem 14 spēlēs ierindojās septītajā vietā.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā.

Izslēgšanas turnīru sasniegs divas labākās komandas no katras apakšgrupas.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta piektā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies vēl tikai "Ventspils" vienība. Pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Arī šogad tika plānotas sacensības četrās grupās pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūst nākamajā kārtā, taču Covid-19 pandēmija ir likusi organizatoriem pieņemt lēmumu par grupu samazināšanu uz pusi.

2019./2020.gada sezona Covid-19 dēļ tika pabeigta vien septembra beigās - oktobra sākumā, kad sacensību "burbulī" Atēnās par uzvarētāju kļuva Burgosas "San Pablo", kas finālā ar 85:74 apspēlēja mājinieku AEK.

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Artis Ate, Arnolds Helmanis, Verners Kohs, Emīls Krūmiņš, Pēteris Salmiņš, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols un Kristers Zoriks, amerikāņu basketbolisti Kails Almans, Maikls Kaizers un Aizeja Pinjeiro, kā arī soms Aleksanders Madsens. 

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi