Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VEF Rīga kārtējo reizi neatspēlējas FIBA Čempionu līgas mačā

Latvijas čempione basketbolā VEF Rīga otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra desmitajā spēlē izbraukumā ar rezultātu 56:75 (15:21, 13:23, 10:10, 18:21) cieta zaudējumu pret Čehijas klubu Nimburkas ERA.

"VEF Rīga" komandā ar 12 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Kristijans Krajina, bet 11 punktus guva Roberts Stumbris.

Tikmēr ERA vienībā rezultatīvākais ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Zeks Henkinss.

Mača pirmās septiņas minūtes bija līdzīgas, bet pēc tam ERA ātri iekrāja sešu punktu handikapu un pirmo ceturtdaļu uzvarēja ar 21:15. Otrajā nogrieznī rīdzinieki mājinieku handikapu samazināja līdz diviem punktiem, tomēr virkne neprecīzu tālmetienu un kļūdu ļāva pretiniekiem veikt 12 punktu izrāvienu. 16 punktu pārsvars saglabājās arī pēc pirmā puslaika sirēnas atskanēšanas - 44:28 ERA labā.

Otrā puslaika sākumā rīdzinieki nonāca iedzinējos jau ar 22 punktiem, taču ar kopīgiem spēkiem pakāpeniski tika dzēsts mājinieku pārsvars līdz ceturtās ceturtdaļas vidū pēc Kuruca tālmetiena un "danka" komandas šķīra vairs tikai seši punkti - 52:58. Tiesa, Henkinss ātri divus grozus atguva un ERA pārsvars bija desmit punkti. Vēl vienam izrāvienam spēka nepietika, un "VEF Rīga" cieta zaudējumu ar rezultātu 56:75.

Rīdzinieki turnīru sāka ar uzvaru pār Melnkalnes klubu Baras "Mornar", bet nākamajās deviņās cīņās cieta zaudējumus, tajā skaitā ar 72:91 atzīstot Čehijas vienības pārākumu savās mājās. Tikmēr ERA svinējusi septiņas uzvaras pēc kārtas, no kurām Čempionu līgā tai ir divi panākumi pēc kārtas.

C apakšgrupas vadībā ar astoņām uzvarām deviņās spēlēs ir Tenerifes "Iberostar" komanda, otrā ar astoņiem panākumiem desmit cīņās ir Nimburkas ERA, sešas uzvaras ir "Ņižņij Novgorod" un Peristeri "Winmasters" komandām, bet četras - Bambergas "Brose". Divreiz uzvaras izcīnījusi Baras "Mornar" un "Gaziantep", bet viens panākums ir "VEF Rīga" vienībai.

"VEF Rīga" teicami turpina Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas sezonu, svinot uzvaras visās 16 spēlēs un izvirzoties līgas līderpozīcijās. Tikmēr Nimburkas basketbolisti vietējā čempionātā ir pirmie ar bilanci 19-0.

Pirms spēles ar Rīgas vienību ERA Čehijas čempionātā izcīnīja divas pārliecinošas uzvaras divās dienās izbraukumā, ar 91:76 pārspējot Opavas un ar 111:84 - Ostravas klubu.

"VEF Rīga" Vecā kontinenta klubu turnīros iepriekšējo reizi piedalījās 2014./2015.gada sezonā, kad spēlēja ULEB Eirokausā, un šajā turnīrā debitē.

Čempionu līgas turnīrā tiek aizvadīta ceturtā sezona, un iepriekš no Latvijas šajās sacensībās piedalījusies tikai "Ventspils" vienība. Tikai pirmajā gadā ventspilnieki iekļuva izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, nākamajās divās sezonās grupā ierindojoties attiecīgi piektajā un sestajā vietā un turpinot cīņu FIBA Eiropas kausā.

Šogad četrās grupās spēlēs pa astoņām komandām, no kurām četras labākās iekļūs nākamajā kārtā, bet katras grupas četrām pēdējām vienībām turnīrs būs beidzies.

Aizvadītajā sezonā par FIBA Čempionu līgas uzvarētāju kļuva Itālijas klubs Boloņas "Segafredo Virtus".

"VEF Rīga" komandā startam FIBA Čempionu līgā pieteikti: Jānis Blūms, Artūrs Kurucs, Kristaps Mediss, Roberts Freimanis, Oskars Hlebovickis, Verners Kohs, Arnolds Helmanis un Roberts Stumbris, amerikāņu basketbolisti Havjērs Temss un Lesters Medfords, kā arī soms Aleksanders Madsens un horvāts Kristijans Krajina. 

Komandu vada galvenais treneris Jānis Gailītis, viņam asistē Jevgeņijs Kosuškins un Dāvis Čoders, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Oskars Ernšteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi