Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

VEF Rīga šosezon LBL aizvadīs trīs apļus; Zvaigžņu spēle norisināsies kopā ar Igaunijas līgu

Iepriekšējās sezonas Latvijas čempione basketbolā VEF Rīga šosezon OlyBet Latvijas Basketbola līgā (LBL) regulārajā čempionātā aizvadīs trīs apļus līdzšinējo divu vietā, bet Zvaigžņu spēle tiks rīkota Tallinā kopā ar Igaunijas līgu, trešdien paziņoja Latvijas Basketbola savienības (LBL) prezidents Valdis Voins.

Gaidāmajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalīsies deviņas komandas - VEF Rīga, Ventspils, Valmiera/ORDO, Betsafe/Liepāja, Jēkabpils, Ogre, Jūrmala, Valka/Valga un Latvijas Universitāte (LU).

Sākotnēji līdzdalībai LBL 2017./18.gada čempionātā augustā tika apstiprināta arī pērnā gada bronzas medaļniece Barons kvartāls, tomēr finansiālu grūtību dēļ šī komanda no dalības turnīrā atteicās.

"Ņemot vērā samazināto kalendāru, nākamajā sezonā VEF Rīga spēlēs trīs apļus līdzšinējo divu vietā. Divas no trim spēlēm pret katru no komandām tiks aizvadītas izbraukumā. Tikmēr Valka/Valga arī šosezon spēlēs divus apļus," atklāja Voins.

Bez Barons kvartāls arī vairākām citām komandām pirms šīs sezonas bija finansiālas grūtības un, piemēram, Jūrmala dalībnieku vidū tika iekļauta vien pagājušajā nedēļā.

"Izdevās saglābt Jēkabpils un Jūrmalas komandas. Šīs piramīdas bez augstākā līmeņa komandām būtu nenoslēgtas. Diemžēl LBL vairs nestartēs bronzas medaļu ieguvēji. Mēģinājām ar viņiem kontaktēties, bet tas rezultātus nedeva. Turklāt parādījās paziņojumi no kluba, ka LBS kaut ko neļauj, bet iepriekšējā sezonā viņi neizmantoja mūsu piedāvātās iespējas popularizēt savus atbalstītājus," skaidroja Voins.

Pēc pašvaldību vēlēšanām mainoties vietvalžiem, vairākiem sporta veidiem samazinājies atbalsts, piemēram, beidza pastāvēt titulētais volejbola klubs Poliurs/Ozolnieki, kā arī bija apdraudēta spīdvejā nākotne Daugavpilī. Tiesa, basketbolu šādas likstas neesot piemeklējušas.

"Pašvaldību velēšanas nav krasi iespaidojušas basketbola saimniecību. Ja runājam par Jēkabpili un Jūrmalu, tur pašvaldības uzreiz teica, ka atbalstīs komandas. Tur bija citas problēmas. Kā ieguvumu varam tikmēr nosaukt Daugavpils komandas atgriešanos sieviešu turnīrā. Pašvaldība piesaka savu komandu startam LBL un līdz ar to garantē atbalstu visas sezonas garumā," stāstīja Voins.

Samazinoties klubu rocībai, LBS radusi iespējas nedaudz atvieglot komandu dzīvi.

"LBS tērē 40 000 eiro tiesnešu darbības nodrošināšanai, atvieglojot klubu izmaksas un veicinot tiesnešu izaugsmes procesu. Segsim arī viņu ceļa izmaksas. Šogad pēc ilgām diskusijām ir iesaldētas licenču maksas ārvalstu spēlētajiem, kas atvieglo dzīvi vietējiem klubiem," atklāja Voins.

Tāpat izmaiņas piedzīvojusi Zvaigžņu spēle, kas šoreiz tiks rīkota kopā ar Igaunijas kolēģiem.

"Zvaigžnu spēle šogad notiks Tallinā 16.februārī, un tiks rīkota kopā ar Igaunijas Basketbola līgu. Jauns projekts un jauns mēģinājums attīstīt sadarbību ar Igaunijas basketbolu," atzīmēja Voins.

Šodien tiks aizvadītas divas pirmās spēles jaunajā LBL sezonā. Kā pirmās laukumā dosies Valmiera/ORDO un Latvijas Universitātes (LU) vienības, kas spēli plkst.18.30 sāks Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā, bet stundu vēlāk Ogre mājās sāks spēli ar valsts čempioni VEF Rīga.

"Šī vakara abas spēles noteikti sagādās aizraujošus brīžus. VEF Rīga un Ventspils pirmo reizi savā starpā tiksies 18.novembrī, mačs būs patriotiskās krāsās. Regulārajā čempionātā abas komandas savā starpā spēkosies trīs reizes. Situācijā, kad Barons kvartāls nepiedalās, sapratām, ka šī ir iespēja iesaistīt VEF Rīga vēl vairāk. To kalendārā ir iespējams integrēt," teica LBL direktora pienākumu izpildītājs Edgars Bērziņš.

Uzaicinājumu piedalīties LBL pirmās divīzijas turnīrā saņēma abas divas otrās līgas finālistes Jelgava un Valmiera Glass/ViA, taču komandas šoreiz atteicās startēt valsts spēcīgākajā līgā.

"Abas komandas ļoti nopietni apsvēra šo ideju, taču beigās atteicās, bet pasvītroja, ka nākamā sezona ir tas mērķis, uz ko viņu skatās. Jelgavā, Saldū, kā arī Kandavā, kur top jauns klubs - ir potenciāls LBL pirmās divīzijas komandām. Turpmāk ciešāk strādāsim ar reģionu komandām. LBS vienmēr centusies piedāvāt izdevīgākus nosacījumus dalībai augstākajā divīzijā. Otrā divīzija tuvojas augstākajam līmenim, iespējams, pēc gada dalībnieču karti varēsim paplašināt vēl vairāk. LBL arī šosezon būs stāsts par intrigu un lokālpatriotismu, jo vairāki spēlētāji atgriezušies dzimto pilsētu komandās," stāstīja Bērziņš.

Arī šajā sezonā LBL spēļu translācijas nodrošinās Lattelecom. Pērn skatītāju iecienītākās komandas bijušas VEF Rīga un Valmiera/ORDO.

""Lattelecom" translāciju skaits katram no klubiem ir atkarīgs no vairākiem faktoriem, bet vispirms tā ir sportiskā intriga. Brīžiem lēmums tiek pieņemts arī lēmums par labu komandai, kuras spēles skatās visvairāk," skaidroja Bērziņš.

"Basketbols ir skatītākais sporta veids no mūsu vietējā satura. Šogad mūsu kanālos būs visas finālsērijas pārraides un Zvaigžņu spēle. Rādīsim arī Nacionālās basketbola asociācijas spēles, tostarp Ņujorkas Knicks un Sanantonio Spurs mačus. Tāpat rādīsim arī VTB Vienoto līgu," atklāja Lattelecom galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks.

Arī šosezon LBL titulsponsors būs OlyBet, kas atbalsta arī Latvijas basketbola izlasi.

"Apsveicu LBS ar jaunās sezonas sākumu. Izlases starts mums visiem sagādāja milzums patīkamu emociju. OlyBet jau ilgi atbalsta izlasi, tāpēc ir tikai loģiski, ka palīdzam arī vietējās basketbola sistēmas izaugsmei. Šī vasara pierādīja, ka basketbolā ieguldīt līdzekļus ir vērts. LBS savu darbu dara labi. Esam mierīgi par to, ka mūsu atbalsts tiek izlietots vislabākajā veidā. Novēlu aizraujošu LBL sezonu," vēlēja OlyBet Sports Bar pārstāvis un Ahti valdes priekšsēdētājs Gints Pakārklis.

Šajā pavasarī LBL čempionātā triumfēja VEF Rīga komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot Ventspili, kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva Barons kvartāls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi