Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Ventspils ar pārliecinošu uzvaru sāk FIBA Eiropas kausa sezonu

Latvijas vicečempione Ventspils trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 95:77 (26:16, 23:14, 24:21, 22:26) pārspēja Vācijas vienību Baireitas Medi.

Ventspils rindās ar 19 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Jānis Bērziņš, pa 14 punktiem guva Māris Gulbis un Jānis Kaufmanis, 12 punkti bija Klāvam Čavaram, 11 punktus guva Raiens Luters, bet desmit punkti un deviņas bumbas zem groziem bija Ronaldam Zaķim. Savukārt deviņas rezultatīvas piespēles atdeva Vess Vašpuns.

Tikmēr pretiniekiem 21 punktu guva Reids Treviss, bet 17 punkti bija Džeimsam Vudārdam.

Pirmos punktus šajā mačā guva viesi, bet turpinājumā ventspilnieki iemeta 12 punktus pēc kārtas. Arī ceturtdaļas turpinājumā dominēja laukuma saimnieki, septiņus punktus pēc kārtas gūstot Mārim Gulbim. Vienubrīd Kurzemes komandas pārsvars sasniedza 20 punktus, bet līdz mazajam pārtraukuma tas tika sadeldēts uz pusi (26:16).

Otrajā ceturtdaļā Latvijas-Igaunijas līgas čempioni spēlēja daudz disciplinētāk par pretiniekiem un saglabāja drošu vadību, puslaika pārtraukumā dodoties ar 19 punktu pārsvaru - 49:30. Līdzīgs scenārijs bija arī trešajā ceturtdaļā, kas ļāva desmitminūti uzvarēt ar 24:21, bet pārsvaru palielināt līdz 22 punktiem.

Pretēja situācija bija spēles ceturtajā ceturtdaļā, kurā Vācijas komandas basketbolisti izlīdzināja cīņas gaitu, taču tas netraucēja Ventspilij svinēt drošu uzvaru ar 95:77.

Abas komandas cīnās C apakšgrupā, kur būs jātiekas arī ar Kosovas klubu Prištinas Sigal un Kipras vienību Nikosijas APOEL. Apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs otrajā posmā. 

Ventspils basketbolisti iepriekšējā sezonā tika kronēti par Latvijas-Igaunijas līgas čempioniem, bet pašmāju meistarsacīkstēs izcīnīja sudrabu. Tikmēr Medi Vācijas čempionātā bija 12.vietā.

Baireitas vienība tālajā 1989.gadā kļuva par Vācijas čempioni, bet desmit gadus vēlāk to piemeklēja finansiālas problēmas, kā dēļ uz kādu laiku bija jāatstāj augstākā sabiedrība. Pirms desmit sezonām komanda atgriezās Vācijas bundeslīgā.

Kurzemnieki ar četrām uzvarām piecās spēlēs ieņem trešo vietu Latvijas-Igaunijas līgā, bet viņu viesi no Ziemeļbavārijas vietējo čempionātu sākuši ar četriem zaudējumiem pēc kārtas, kas dod priekšpēdējo pozīciju 17 komandu konkurencē.

Iepriekšējās trīs sezonas Ventspils komanda spēlēja FIBA Čempionu līgā, bet šogad nepārvarēja Eiropas trešā spēcīgākā klubu turnīra kvalifikāciju.

Šobrīd komandas sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Vess Vašpuns un Raiens Luters.

Komandu vada galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistē Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Komanda pāri zvaigznēm

Porziņģis un Celtics NBA izslēgšanas turnīru sāks no labākās pozīcijas.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi