Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ventspils basketbolisti FIBA Eiropas kausā pieveic grupas pastarīti

Latvijas vicečempione basketbolā Ventspils trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eiropas kausa otrā posma K grupas piektajā spēlē Zvollē pieveica grupas pastarīti.

Ventspils viesos pārspēja Zvolles Landstede Hammers ar 89:87 (26:28, 20:21, 25:20, 18:18).

Māris Gulbis guva 19 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, Timotijs Neokartess Šortss sakrāja 14 punktus un piecas rezultatīvas piespēles, pa 13 punktiem guva Mārcis Vītols un Ronalds Zaķis, bet mājiniekiem 24 punktus sameta Noa Dālmens, un pa 16 punktiem Mohameds Herazi, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, un Ralfs de Pagters.

Viss mačs noritēja punkts punktā, un beigās veiksmīgāki bija ventspilnieki. Vess Vašpuns gan četras sekundes pirms mača beigām realizēja vien otro soda metienu, bet mājinieki pēc minūtes pārtraukuma līdz metienam tā arī netika.

Pirmajā aplī ventspilnieki Zvolles komandu mājās sagrāva ar rezultātu 111:74.

Kurzemnieki jau nodrošinājuši vietu izslēgšanas turnīrā.

Citā spēlē Ainara Bagatska vadītā Kyiv viesos piedzīvoja negaidīti smagu zaudējumu pret Kermendas Egis basketbolistiem no Ungārijas - 74:96 (13:33, 19:27, 20:23, 22:13).

K grupā pa četrām uzvarām piecās spēlēs ir Ventspilij un Kyiv, divi panākumi ir Kermendas Egis basketbolistiem, bet Zvolles Landstede Hammers cietusi piecas neveiksmes. 

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Ventspils pirmajā posmā triumfēja savā grupā, pa divām reizēm pārspējot Prištinas Sigal no Kosovas, Nikosijas APOEL no Kipras un Baireitas Medi no Vācijas. Savukārt Egis grupā sešās spēlēs divreiz zaudēja Dānijas klubam Orhūsas Bakken Bears, bet pārējās četrās cīņās pieveica Somijas komandu Kataja un Polijas vienību Varšavas Legia. 

Ventspils basketbolisti iepriekšējā sezonā tika kronēti par Latvijas-Igaunijas līgas čempioniem, bet pašmāju meistarsacīkstēs izcīnīja sudrabu. Savukārt Landstede Hammers pirmo reizi vēsturē kļuva par Nīderlandes čempioni.

Ventspils ar 14 uzvarām 19 mačos Latvijas-Igaunijas līgā ieņem ceturto vietu, bet Kurzemes komandas šodienas pretiniece Nīderlandē ar 13 panākumiem 15 cīņās ir turnīra vicelīdere.

Iepriekšējās trīs sezonas Ventspils komanda spēlēja FIBA Čempionu līgā, bet šogad nepārvarēja Eiropas trešā spēcīgākā klubu turnīra kvalifikāciju. 

Šobrīd komandas sastāvu veido Māris Gulbis, Mārcis Vītols, Artūrs Grīnbergs, Kristaps Ķilps, Dāvids Vīksne, Jānis Bērziņš, Ronalds Zaķis, Jānis Kaufmanis, Klāvs Čavars, Linards Jaunzems, kā arī amerikāņu basketbolisti Vess Vašpuns, Raiens Luters un Timotijs Neokartess Šortss.

Komandu vada galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis, bet viņam asistē Gints Fogels un Gatis Melderis, kā arī fiziskās sagatavošanas treneris Edgars Seredjuks.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi