Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Žalgiris komandai draud bankrots; īpašnieks aicina fanus ziedot naudu kluba glābšanai

Karstasinīgais Lietuvas čempionvienības basketbolā Kauņas Žalgiris īpašnieks Vladimirs Romanovs publiskā vēstulē vietējiem medijiem aicinājis komandas līdzjutējus ziedot naudu finansiālo problēmu skartajai vienībai un palīdzēt to glābt no iespējamā bankrota.

Kā zināms, Kauņas klubs lieliski iesāka šo sezonu gan vietējā čempionātā, gan starptautiskajos turnīros. Tomēr, tagad atklājies, ka komandai ir nopietnas finansiālas problēmas un to var piemeklēt arī bankrots.

Romanovs sev piederošajā laikrakstā Kauno Diena publicējis atklātu vēstuli komandas faniem ar aicinājumu ziedot vienībai naudas līdzekļus.

"Ir ļoti patīkami, ka komanda finišēja pirmajā vietā C apakšgrupā ULEB Eirolīgas turnīrā un pretendē uz titulu," vēstulē atzīst Romanovs. "Tomēr, lai arī sezonas turpinājumā tiktu uzrādīti augstvērtīgi rezultāti, spēlētājiem nepieciešams turpināt maksāt algas un bonusus." Vēstules turpinājumā komandas īpašnieks atzīst, ka visi izsaka gatavību sponsorēt komandu, taču neviens nav gatavs to patiešām darīt.

"Vienīgais veids kā atrisināt finansiālās problēmas - katram līdzjutējam jāziedo 100 litu (20 latu) liela summa. Citādi mums būs jāpārdod labākie spēlētāji un jāizstājas no cīņas par augstām vietām turnīros," pašreizējo situāciju komandā ieskicējis tās īpašnieks.

Žalgiris kluba glābšanai izveidota arī īpaša telefonlīnija, pa kuru piezvanot, ir iespēja komandai ziedot piecus litus (vienu latu).

Jau ziņots, ka klubs pašlaik valsts sociālās apdrošināšanas fondam Sodra ir parādā 766 000 litu (156 264 latus), savukārt Kauņas pašvaldība klubam apsolīto piecu miljonu litu (1,02 miljonu latu) vietā atvēlējusi vien 2,9 miljonus litu (591 600 latu).

Žalgiris komanda izcīnīja pirmo vietu savā ULEB Eirolīgas turnīra apakšgrupā un iekļuva "TOP16" kārtā, bet VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) turnīrā tā ar septiņiem panākumiem astoņās cīņās atrodas otrajā vietā B apakšgrupā. Vietējā Lietuvas čempionātā vienība uzvarējusi visās četrās līdzšinējās spēlēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi