Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Anete Jēkabsone-Žogota šovasar WNBA nespēlēs

Viena no Latvijas basketbola spožākajām zvaigznēm Anete Jēkabsone-Žogota pieņēmusi lēmumu šovasar nespēlēt Sieviešu Nacionālajā basketbola līgā (WNBA).„Divu gadu pieredze nav liela, bet pietiekama, lai izdarītu secinājumus,” intervijā portālam parsportu.lv skaidro basketboliste, kura pēdējos divus gadus vasarā pārstāvēja WNBA klubu Konektikutas Sun.

“WNBA kalendārs ir ļoti saspringts – trīs spēles nedēļā, pārlidojumi. Tādu slodzi var izturēt tikai tad, ja esi labā formā. Amerikānietes, kas no Eiropas atgriežas mājās, sāk iespēlēties pirms play off. Viņas to var atļauties, jo ir savējās. Mums jābūt līmenī jau no pirmās spēles.”Anete atzīst, ka pēc spēles stila Amerikas basketbols nav īsti viņas gaumē, taču nenožēlo divas aiz okeāna pavadītās sezonas.“Ir gods tur spēlēt, šaubu nav. Bet tā ir jauna pieredze.  Jā, pirmajā gadā man bija brīži, kad gribējās mest visu pie malas un braukt mājās. Labi, ka Edžus bija blakus. Tur ir pavisam cits basketbols. Daudz individuālāks. Viss ir pašas rokās. Pagāja laiks, kamēr to sapratu. Otrais gads šajā ziņā jau problēmas neradīja, taču ātri dabūju traumu un arī nekas nesanāca.”Latvijas basketbolite gan neizslēdz iespēju reiz atgriezties WNBA.“Ja būšu vesela un pārliecināta, ka trīs mēnešus varu norukāt ar pilnu jaudu, tad braukšu. Tā ir ļoti vērtīga pieredze, tur ir ļoti laba līmeņa basketbols. Spēcīgas spēlētājas, kvalificēti treneri, ļoti laba darba organizācija klubos. Ir viss – atliek tikai spēlēt. Bet tas prasa lielu spēku. Šobrīd man tik daudz tā nav. Visu noteiks mana „iekšējā balss”. Šoreiz ir tādas sajūtas, pēc gada vai diviem varbūt būs savādāk. Tāpēc tagad nesteigšos dzīvei pa priekšu, bet noteikti nesaku nē.”Kā zināms, Anete Jēkabsone-Žogota nesen nomainīja klubu un no Maskavas apgabala Sparta&K pārcēlās uz Stambulas Fenerbahce.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi