Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Arī Jēkabpils iekļūst LBL pusfinālā

Jēkabpils komanda pirmdien sasniedza Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfinālu.

Jēkabpils, tāpat kā vēl viena LBL pusfināliste Jūrmala/Fēnikss, labāko četru Latvijas komandu pulkā iekļuvusi pirmo reizi.

Ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē Jēkabpils izbraukumā ar 87:73 (17:13, 20:23, 21:19, 29:18) apspēlēja Liepāja/Triobet vienību, tādējādi sērijā līdz trim uzvarām gūstot virsroku ar 3-1.

Mača sākumā Jēkabpilij izdevās iekrāt septiņu punktu pārsvaru (17:10), taču pēc tam liepājniekiem izdevās gūt 12 punktus pēc kārtas un panākt 22:17. Puslaika turpinājumā cīņa starp abām komandām ritēja punkts punktā, viesiem dodoties pārtraukumā ar viena punkta handikapu (37:36).

Arī atlikušajā pamatlaika daļā abi klubi spēlēja līdzvērtīgi, lai gan Jēkabpils lielākoties turējās četru piecu punktu atstatumā. Mazāk kā septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām viens no viesu līderiem Rinalds Sirsniņš ar precīzu tālmetienu pirmo reizi panāca jau desmit punktu pārsvaru - 67:57. Atlikušajā laikā mājiniekiem tā arī neizdevās deficītu atspēlēt, ciešot zaudējumu mačā un sērijā kopumā.

Jēkabpils sastāvā rezultatīvākais bija Trojs Bārnīss, kurš guva 24 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas. Tikmēr 23 punktus iemeta Sirsniņš.

Savukārt Liepāja/Triobet sastāvā ar 18 punktiem izcēlās Ivars Timermanis, bet 13 pievienoja lietuvietis Andrjus Mažutis.

Jēkabpils vienība pusfinālā tiksies ar Ventspils klubu.

Sērijas pirmajā spēlē Liepāja/Triobet, pateicoties lieliskam spurtam pēdējās minūtēs, uzvarēja izbraukumā ar 65:57, bet otrajā mačā divas dienas vēlāk vēl dramatiskākā cīņā Jēkabpils revanšējās ar 80:79. Šajā spēlē pēdējā sekundē liepājnieku uzbrucējs Ivars Timermanis pamanījās aizmest grozam garām divus soda metienus.

Šīs ceturtdaļfināla sērijas trešajā mačā Jēkabpils savā laukumā bija pārāka ar 80:62.

Regulārajā turnīrā savā starpā tiekoties četras reizes, šīs komandas uzvaras dalīja uz pusēm. Jēkabpils ar 25 uzvarām 37 mačos regulārajā sezonā ieņēma ceturto vietu, kamēr liepājnieki ar tādu pašu bilanci bija vienu pozīciju aiz viņiem.

Iepriekšējā sezonā Jēkabpils piedzīvoja neveiksmi jau ceturtdaļfinālā, ar 0-2 piekāpjoties Barons kvartāls, kamēr Liepāja/Triobet izslēgšanas spēlēm nespēja kvalificēties.

Jau vēstīts, ka pirmdien pusfinālā iekļuva Jūrmala/Fēnikss komanda, kas sērijā ar 3-1 pieveica pērnās sezonas bronzas medaļnieci Valmieru. Jūrmalnieki pusfinālā līdz trim panākumiem spēkosies ar valsts čempioniem VEF Rīga, ko viņiem šosezon jau vienreiz izdevies uzvarēt.

LBL finālā komandas sacentīsies līdz četrām uzvarām.

Kā zināms, aizvadītās sezonas finālsērijā VEF Rīga uzvarēja "Ventspils" komandu ar rezultātu 4-1, valsts čempiona titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi