Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Bagatskis: Nav jātaisa traģēdija

Pēc zaudējuma Ukrainas vīriešu basketbola izlasei Eiropas čempionāta duelī nav jātaisa traģēdija, jo tieši izšķirošajos mačos Latvijas valstsvienība spēlē labāk, uzskata komandas galvenais treneris Ainars Bagatskis.

Kā zināms, Latvijas izlase trešdien D apakšgrupas ceturtajā mačā Arēnā Rīga ar 74:75 piekāpās Ukrainai. Tiesa, par spīti zaudējumiem, mājinieki joprojām saglabā labas izredzes sasniegt Eiropas čempionāta izslēgšanas spēles, kas notiks Francijas pilsētā Lillē.

"Varbūt duelī pret Ukrainu aizmirsām par labajām sajūtām, kas bija pirms divām dienām, kad uzvarējām Čehiju, vai arī turnīra atklāšanas spēlē. Šo maču sākām labi, tikām pie metieniem. Ukrainas aizsardzība ļāva mums mest tālmetienus, bet aizmirsām par saviem garajiem spēlētajiem. Vēlāk sākām improvizēt aizsardzībā, tad vairs neveicās tik labi, bet pēc tam atguvām emocijas un atgriezāmies spēlēm," pēc mača uzsvēra Bagatskis, uzsverot, ka Ukrainai šajā cīņā paveicies vairāk. "Basketbols sākas no tā, cik uzvilkts un agresīvs esi. Spēlētājiem teicu, ka mums nav jāspēlē teniss - mums jābūt uzvilktiem un ātriem. Varbūt sākums, kur Jānis Strēlnieks uzņēmās līdera lomu, ko gan pēcāk neturpināja, mūs kaut kā nomierināja."

"Meklējam brīžiem vieglāko ceļu, jo pēc tā, kā Ukraina spēlē aizsardzībā, bija skaidrs, ka mums būs daudz brīvu metienu. Bijām gatavi tos realizēt, bet nekādā gadījumā uzstādījums nebija mest trīspunktniekus. Bija svarīgi paātrināt spēli, iespēlēt bumbu groza apakšā. Gribējām izdarīt spiedienu zem groza, jo viņu līderis Kirils Fesenko aizsardzībā atpūšas un stāv tikai zem groza. Mums tas izdevās, taču brīžiem arī ne. Tāda ir spēle," pauda Bagatskis.

"Vai tad ir kāds pārsteigums, ka Ukraina arī māk spēlēt basketbolu? Viņiem puse komandas ir spēlējusi Pasaules kausā. Viņi nespēlē slikti, turklāt liela daļa Latvijas basketbola speciālistu strādāja Ukrainā," bilda Bagatskis. "Nekādā gadījumā negribu teikt, ka mēs viņus nenovērtējām. Ukraiņi māk spēlēt labu un kvalitatīvu basketbolu, ja viņiem atļauj to darīt."

Latvijas izlases galvenais treneris minēja, ka komandai šajā duelī pietrūkusi koncentrēšanās spēja.

"Esam tieši stipri, cik esam, kad neko neizdomājam un neimprovizējam aizsardzībā. Ja 20 sekundes aizsardzībā nostrādājam lieliski, bet tad mums sejā iemet brīvu trīspunktnieku, tas nozīmē, ka kaut kas nav kārtībā ar koncentrēšanos," teica Bagatskis. "Tagad nav jātaisa traģēdija, lai gan man pašam, godīgi sakot, bija sajūta, ka šajā apakšgrupā varam izcīnīt arī pirmo vietu. Spēles beigās šķita, ka mačs tik un tā būs mūsu - zāle un pašsajūta kolosāla, visi uzvilkti. Tomēr lielu lomu nospēlēja nianses. Tāda ir spēle, bet visas iepriekšējās cīņas galotnēs uzvarējām. Neko darīt, mums pašiem tagad interesantāk. Kad visu atstājam uz beigām, paši labāk spēlējam. Būs labi."

Pēc mača ar Ukrainu izskanēja informācija, ka Latvijas izlasē parādījušās iekšējās nesaskaņas un tiek meklēti vainīgie savā starpā, taču Bagatskis uzsvēra, ka ar tām tiks galā. "Nav jau pirmā reize."

Ceturtdien Latvijas izlasi gaida ļoti svarīga cīņu, kad tai būs jātiekas ar Igauniju. Uzvaras gadījumā D apakšgrupas mājinieki var nodrošināt vietu izslēgšanas spēlēs.

"Abām komandā šī būs atslēgas spēle. Gatavosimies kā parasti. Tomēr katra cīņa ir svarīga. Mums ir jāgatavojas spēlēt visas 40 minūtes," izteicās Bagatskis. "Igaunijai ir ļoti gudrs treneris. Abas komandas ceturtdien būs papildus motivētas, jo būs kaimiņu derbijs ar ilgu vēsturi."

"Tā dažreiz notiek. Spēles galotne, iznākumu izšķir viens metiens. Šoreiz zaudējām,” rokas pēc Eiropas čempionāta priekšsacīkšu spēles pret Ukrainu noplātīja Latvijas izlases uzbrucējs Jānis Timma. “Grūti pateikt, kāpēc spēle izvērtās tik nervoza. Kaut kā neaizgāja spēle tā, kā gribējām, un sākām cīnīties paši ar sevi. Bija jūtama nervozitāte, jo zinājām, cik svarīgi ir uzvarēt.”

Trešajā ceturtdaļā Latvijas izlase šķita ieguvusi pārliecību un pārsvaru spēlē, taču ļāva ukraiņiem atjaunot intrigu. “Jā, tikām uz viļņa. It kā spēle aizgāja, parādījās emocijas. Varbūt par ātru noticējām tam, ka to spēli esam salauzuši, taču viņi nepadevās. Iemeta dažus smagus metienus, pāri rokām, un atgriezās cīņā. Pelnīts zaudējums vai nē, taču visi cīnījāmies, cik vien varējām.”

Timma atzina, ka pēdējo sekunžu uzbrukums ne tuvu nav izdevies tāds, kādu treneri pirms tam zīmēja minūtes pārtraukumā: “Redzējāt, ka Dairim izslīdēja bumba, un ar to arī viss beidzās. Nepaveicās, taču nedrīkst nokārt galvas. Jau rīt jācīnās pret igauņiem, būs jauna spēle.”

Igauņiem šovasar Latvijas izlase piekāpās gatavošanās posmā, taču basketbolists uzsver, ka no šīs spēles secinājumus izdarīt nav jēgas. “Tā bija pārbaudes spēle ar citiem uzdevumiem, citām rotācijām. Pret Igauniju jāspēlē sava spēle, jāizmanto savus trumpjus. Nedrīkstam tai cīņai pieiet viegli. Tā nav vāja komanda, lai gan viņiem nav spilgtu līderu. Viņiem ir vieglāk spēlēt, jo no Igaunijas šajā turnīrā neko daudz negaida. Ir mazāka spriedze, slogs, kas mums ir daudz lielāks.”

D apakšgrupā trīs uzvaras četros mačos izcīnījusi Čehija, divi panākumi trīs mačos ir Lietuvai, bet divas uzvaras četrās spēlēs guvusi Beļģija un Latvija. Igaunijai viens panākums trīs mačos, bet Ukrainai tikpat daudz uzvaru četros dueļos.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiks dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi