Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Banki: Gribējām aizvadīt labu spēli pirms došanās prom

Latvijas vīriešu basketbola izlase pirms došanās uz Āziju vēlējās noslēgt sagatavošanās posmu Latvijā pret spēcīgu pretinieku un aizvadīt labu spēli, preses konferencē norādīja Latvijas valstsvienības galvenais treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka trešdien Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība "Arēnā Rīga" ar rezultātu 95:57 pārspēja Somiju.

"Plāns bija noslēgt gatavošanos Eiropā pret augsta līmeņa pretinieku, kas spēlē sistemātisku basketbolu. Tas, ka nespēlēja [Lauri] Markanens ietekmēja pretinieku sniegumu. Esam tajā sagatavošanās posmā, kad vēl mēģinām atrast labāko stāvokli gan fiziski, gan mentāli. Ticu, ka pieļautās kļūdas pierādīja, ka komanda juta uztraukumu, jo vēlējāmies aizvadīt labu spēli pirms došanās prom," pēc mača teica Banki.

"Otrajā puslaikā kaut kas saslēdzās spēlētāju galvās un atradām mūsu ritmu. Kopumā ticu, ka izdarījām labu darbu šajā posmā, neskatoties uz daudzām traumām un sarežģījumiem, kas visu palēnināja," turpināja treneris

Pirmajā ceturtdaļā Latvija nonāca iedzinējos ar desmit punktu deficītu, un Banki neslēpa, ka dažās minūtēs pieļautais kļūdu un garām aizmesto metienu skaits nav tas, kas raksturo Latvijas basketbolistus.

"Pēdējās dienās signāli nebija tik labi, spēlētāji sāk just nogurumu, spriedzi un arī papildu stresu par to, kuri tiks vai netiks sastāvā. Komandā ir arī jauni spēlētāji, kuriem nav daudz pieredzes tik augsta līmeņa spēlēs. Visi būs "jauniņie" Pasaules kausā. Ja sāktu lēkāt un bļaut, viss varētu kļūt tikai sliktāk. Man bija svarīgi savaldīt savas emocijas un nodot spēlētājiem mieru," izcēla treneris.

Trešdien pirmo reizi šajā sagatavošanās posmā laukumā devās Dāvis Bertāns, kurš, spēlējot nedaudz vairāk kā 13 minūtes, izcēlās ar 11 punktiem. Treneris pauda, ka ir apmierināts ar Bertāna sniegumu viņam atvēlētajā spēles laikā.

"Lepojos arī ar komandas personālu, kuri rūpējas par visiem savainotajiem spēlētājiem. Šobrīd esam tikai procesa sākumā un jebkurš šovakar varēja aizvadīt labu spēli. Viņš bija patīkami satraukts beidzot spēlēt, sajust atmosfēru arēnā un arī izjust savu ķermeni. Pagaidām neesmu ar viņu runājis, taču šķiet, ka viņš jūtās labi," atklāja treneris.

Trešdien mačā neiesaistījās Anžejs Pasečņiks, kurš ticis pie vīrusa. Banki skaidroja, ka tā ir tā pati saslimšana, ar ko pirms tam saskāries Rolands Šmits un Aigars Šķēle.

"Mēģinām vīrusu dabūt ārā no komandas, taču šķiet, ka tas lēnām iet apkārt. Viņš rīta treniņā jutās vājš un pirms spēlēs viņa dalība tajā bija zem jautājuma. Kad redzēju mača norisi, nolēmu viņu nelaist laukumā, jo viņš nejutās 100% gatavs. Cerēsim, ka tas būs īstermiņa un neietekmēs daudzus," stāstīja treneris.

Jau ziņots, ka uz nākamajām pārbaudes spēlēm Taivānā nedosies Mārcis Šteinbergs un Toms Leimanis. Banki izcēla, ka Leimanis sagatavošanās laikā paveicis lielu darbu un kvalifikācijā viņam bija arī nozīmīga loma, kamēr Šteinbergs iemiesojot visu jaunās paaudzes basketbolistu attieksmi, guva vērtīgu pieredzi un tuvākajā laikā viņš būs labs papildinājums izlasei.

Tāpat Banki norādīja, ka sagaida abās nākamajās pārbaudes spēlēs laukumā redzēt Jāni Timmu, kurš līdz šim visas spēles noraudzījās no laukuma malas.

Otrdien tapa zināms, ka Latvijas izlasei nepalīdzēs Kristaps Porziņģis, un Banki teica, ka centra spēlētājs, iespējams, dosies līdzi izlasei uz Džakartu.

"Viņš ir izrādījis interesi būt kopā ar komandu, bet mums arī ir jāseko protokoliem. Viņam nākamajās nedēļās ir paredzēta rehabilitācija un dažādas terapijas," atklāja treneris.

Pēc spēles ar Somiju trešdien Latvijas valstsvienībai līdz Pasaules kausa finālturnīram vēl paredzēti divi mači Taivānā, tiekoties ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gaida pēdējo papildinājumu

Eiropā spēlējošajiem izlases kandidātiem sezona klubos ir beigusies, un sastāvs sāk iezīmēties.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi