Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Banki: Spēlētājiem vajag novērtēt šādus panākumus

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājiem pēc uzvaras pār Franciju vajag brīdi atelpai, lai spētu novērtēt šādus panākumus, preses konferencē norādīja Latvijas izlases galvenais treneris Luka Banki.

Jau ziņots, ka Latvija otrajā H apakšgrupas spēlē ar rezultātu 88:86 pārspēja Franciju un iekļuva starp labākajām 16 komandām. Tāpat Latvija nodrošinājusi arī vismaz dalību 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

"Grūti komentēt šādu vakaru un spēli. Pārsteigums bija mana pirmā emocija, kas bija prātā spēles beigās pēc pēdējā metiena, kad es sapratu, ko mēs paveicām. 40 minūtes centāmies sekot mūsu plānam, neskatoties uz to, kāds bija rezultāts. Spēlētājiem vajag novērtēt šāda panākuma garšu," teica Banki.

Banki atklāja, ka izlases kapteinis Dairis Bertāns laukumā pavadīja tikai nedaudz vairāk kā piecas minūtes, jo iedzīvojies savainojumā, taču vēl ir par agru izdarīt secinājumus, jo viņu sagaida medicīniskās pārbaudes.

Spēlē tika iesaistīti visi 12 spēlētāji, no kuriem salīdzinoši liels spēles laiks tika arī jaunajiem basketbolistiem. Treneris izcēla, ka šis turnīrs ir iespēja visiem spēlētājiem sevi pierādīt un turpināt veidot Latvijas basketbola identitāti.

"Mēs respektējam savus pretiniekus, un bija skaidra ideja par to pret kādu komandu būs jāspēlē. Kad pievienojas Latvijas izlasei, man bija misija atbrīvoties no stereotipiem, kas raksturo Latvijas basketbolu un spēlētājus. No pašas pirmās dienas es jutu komandas vēlmi tikt vaļā no šiem stereotipiem un šodien bija vēl viens solis uz augšu, lai izveidotu kopīgo identitāti. Šīs vakars padarīs mūs visus pārliecinātākus un tas padarīs spēlētājus par labākiem komandas biedriem un personām," skaidroja treneris.

"Tas ir īpaši svarīgi jaunajiem spēlētājiem, runāju par brāļiem Kuruciem un Strautiņu, un pārējiem šīs paaudzes spēlētājiem, kuri izdarīja lielisku darbu. Ja paskatīsieties uz spēles statistiku, neticēsiet, ka viņi bija vieni no svarīgākajiem spēlētājiem mačā," viņš turpināja.

Banki arī norādīja, ka Kristaps Porziņģis un Artūrs Strēlnieks ir kopā ar izlasi šobrīd, jo viņi jūtās, kā daļa no komandas. "Tas ir tas, kas padara Latvijas izlasi īpašu. No savas puses es veidoju dziļu personīgo saikni, kas būs ilglaicīga," piebilda treneris.

Latvija gandrīz visas spēles garumā atradās iedzinējos un izvirzījās vadībā tikai 37 sekundes līdz pamatlaika beigām, kad divus soda metienus grozā meta Rolands Šmits.

"Spēles izskaņā neko daudz nemainījām, visi spēlētāji zināja, ko darīt. Turpinājām sekot plānam un dažreiz var paveikties, bet dažreiz ne. Mēģinājām spēlēt gan agresīvu, gan vienkāršu basketbolu un galvenais to mēģinājām darīt kopā, saglabājot mieru," stāstīja Banki.

Otrdien noslēdzošajā apakšgrupas mačā latvieši tiksies ar Kanādu, kas arī uzvarējusi divās pirmajās spēlēs.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi