Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Basketbola izlases kapteinis Blūms: Kā komanda esam ļoti stipra

Latvijas basketbola izlase turpina gatavošanos Eiropas čempionātam, jau 7.augustā aizvadot pirmo pārbaudes spēli ar Poliju. Pirms tās laikraksts Diena uz nelielu sarunu aicinājis komandas kapteini Jāni Blūmu.

Kāda veidojas komanda?

Man šķiet, ka viss rit pēc plāna. Šobrīd izskatāmies, manuprāt, pat ļoti labi. Ar gadiem, kas pavadīti izlases sastāvā, visiem pieredze jau ir sakrājusies, un viņi zina, kā sagatavoties, lai jau no pirmās dienas būtu gatavi treniņprocesam. Tas atvieglo darbu komandai, treneriem un arī dakteriem, kuriem nav jāveic papildu darbs, lai spēlētāji fiziskajā ziņā tiktu līdzi pārējiem.

Iepriekš bija problēmas?

Neteiktu, ka ļoti lielas, taču aizķeršanās ir bijušas. Šovasar gatavības ziņā noteikti ir daudz labāk nekā iepriekš. Visi ieradās jau gatavi, kaut ko kondīcijas uzturēšanai darījuši jau iepriekš, tāpēc ir normālā formā.

Ierastajam valstsvienības kodolam tur līdzi arī mazāk izlasē redzētie spēlētāji?

Viņiem nav ne vainas. Vairākums jauno ir izgājuši Amerikas skolu, kur fiziskā bāze ir ielikta ļoti augstā līmenī. Varbūt spēles izpratne ir mazliet atšķirīga, jo Amerikā basīti spēlē citādi, taču šajā gatavošanās posma daļā, strādājot pie fiziskās bāzes, viņiem nav nekādu problēmu ielēkt izlases līmenī.

Kā viņi iejutušies ārpus treniņu zāles?

Šeit atkal jāmin Amerikas īpatnības. Pats zini, ka Amerikā ilgāku laiku pabijušie ārpus laukuma ir fantastiski, atvērti cilvēki.

Kā sešu gadu laikā mainījusies tava kapteiņa loma - sāki kopā ar vēl zaļiem puišiem, taču nu lielākā daļa izsitušies līdz pat Eirolīgas līmenim?

Man ir prieks skatīties, kā viņi šajos gados ir izauguši, kļuvuši par spilgtām personībām, labiem spēlētājiem, kuri sevi jau apliecinājuši Eiropā. Viņi ir sapratuši, ka darbs, kas tiek paveikts vasarā izlases sastāvā, dubultā nāk atpakaļ klubu sezonā. Tas ļauj veikt lēcienu karjerā. Šeit, valstsvienībā, ir viss - labs treniņdarbs un labas emocijas.

Cik tālu esat tikuši sagatavošanās posmā?

Vēl rit pirmās trīs nedēļas, kas ierasti ir fiziski ļoti smagas, taču cenšamies visu paveikt, kā nākas, jo tas padarīs vieglāku dzīvi ne tikai šovasar, bet visas sezonas laikā. Drīz jau arī sāksies spēles, būs cits, fiziski vieglāks, ritms. Protams, sākumā kājas būs smagas un tās pirmās spēles nebūs vieglas. Vispirms tas smagums jāizskrien, tad jau būs labāk.

Tomēr sākat spēlēt savu skatītāju priekšā!

Lai arī būs smagi, spēlēsim uz uzvaru. Ir jau svarīgi pārbaudīt kombinācijas, redzēt, kas iet cauri, kas ne. Jāredz darbībā aizsardzības, taktiskās nianses, lai redzētu, pie kā vairāk strādāt tālāk.

Kas būs Latvijas izlases trumpji šajā ciklā?

Mūsu lielākā priekšrocība ir tā, ka komandas kodols nav mainījies gadu gaitā, turklāt tas visu laiku ir progresējis un kļuvis spēcīgāks. Kā komanda esam ļoti stipra, turklāt arī ir laba saikne ar treneru kolektīvu un personālu.

Vai ir jūtams, ka turpinās konkurence par vietu sastāvā?

Es to tā ļoti neizjūtu. Tiem, kuri arī šovasar netiks sastāvā, svarīgi ir apzināties, ka tas, ko viņi šeit paveic, noderēs turpmākajā sezonā un būs laba pieredze, lai cīnītos par vietu izlasē nākamreiz. Vairākums puišu vēl ir ļoti jauni, un viņiem vēl būs iespējas sevi pierādīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi