Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Beļģija uzveic Ukrainu un nodrošina vietu EČ izslēgšanas spēlēs

Beļģijas vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta D apakšgrupas cīņā Rīgā ar 79:71 (14:19, 21:20, 24:15, 20:17) uzveica Ukrainas basketbolistus, tādejādi nodrošinot dalību izslēgšanas spēlēs.

Uzvarētājiem ar 15 punktiem izcēlās Pjērs Antuāns Žilē, kuram ar 14 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm piebalsoja Sems van Rosoms. Savukārt Ukrainas valstsvienībā rezultatīvākais bija Kirilis Fesenko, kurš guva 20 punktus un izcīnīja 11 bumbas zem groziem.

Pirmo puslaiku ukraiņi noslēdza ar četru punktu pārsvaru (39:34), bet jau trešajā ceturksnī Beļģija deficītu sadeldēja, ceturto ceturtdaļu uzsākot ar piecu punktu handikapu (59:54).

Ceturtajā spēles nogrieznī čehi palielināja iekrāto pārsvaru un izcīnīja uzvaru ar 79:71.

D apakšgrupā trīs uzvaras četros mačos izcīnījušas Lietuva un Čehija, kas arī nodrošinājušas dalību izslēgšanas spēlēs. Trīs panākumi piecās cīņās ir Beļģijai, bet divas Uzvaras četros mačos guvusi Latvija. Igaunijai viens panākums četros mačos, bet Ukrainai tikpat uzvaras piecos dueļos.

Plkst.18.30 Latvija un Igaunija sadalīs atlikušo ceļazīmi uz izslēgšanas spēlēm, kamēr trīs stundas vēlāk par pirmo vietu grupā cīnīsies Lietuva un Čehija.

Latvijai uzvarot igauņus, bet lietuviešiem apspēlējot Čehijas izlasi, Latvija var pakāpties pat uz otro vietu apakšgrupā. Ja Lietuva zaudēs Čehijai, Latvija ierindosies trešajā vietā.

Ja Latvija uzvarēs Igauniju, tad Ukrainas un Beļģijas mača rezultāts neietekmēs mājinieku izlases gala pozīciju kopvērtējumā.

Eiropas čempionāta apakšgrupu turnīra izspēle norisinās četrās valstīs - Francijā, Horvātijā, Vācijā un Latvijā. No katras grupas tālāk turnīram kvalificēsies četras labākās komandas, bet izslēgšanas spēles no 12. līdz 20.septembrim tiks aizvadītas Francijas pilsētā Lillē.

Eiropas čempionātā tiek dalītas ceļazīmes arī uz 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Pie tām tiks turnīra finālistes, bet trešās līdz septītās vietas ieguvējas kvalificēsies olimpiskajam atlases turnīram.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neretnieks uzvar Grand Prix maršrutā Rīgā

Svētdien, 16.jūnijā, skatītāju pilnu tribīņu priekšā spīdošu uzvaru Pasaules kausa Centrāleiropas zonas Rīgas posma Grand Prix maršrutā izcīnīja Latvijas sportists Kristaps Neretnieks ar Zan...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi