Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +22 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Bertāna teicamais sniegums neglābj Partizan no zaudējuma Adrijas līgā

Teicamu sniegumu Adrijas līgas spēles galotnē trešdien demonstrēja latviešu basketbolists Dāvis Bertāns, tomēr viņa pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas Partizan ar 78:80 (18:20, 21:17, 20:19, 19:24) izbraukumā zaudēja Horvātijas klubam Zadar.

Bertāns guva savas komandas pēdējos astoņus punktus šajā mačā, tomēr cīņas noslēdzošajās sekundēs mājinieki prata parūpēties par uzvaru.

Kopumā Bertāns laukumā pavadīto 19 minūšu laikā guva 11 punktus, realizējot trīs no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus, bet kļūdoties vienīgajā divpunktu metienā. Viņš ar vēl diviem spēlētājiem dalīja savas komandas otrā rezultatīvākā basketbolista godu. Vēl latvieša kontā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle un viena kļūda, kā arī četras piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas deva sešus efektivitātes koeficienta punktus. "Partizan" vienībai šis turnīrā bija otrais zaudējums pēc kārtas.

Tikmēr otro panākumu pēc kārtas trešdien izcīnīja latvieša Ernesta Kalves pārstāvētā Ungārijas čempionvienība Solnokas Olaj KK, kas ar 72:69 (17:26, 16:12, 13:17, 26:14) savā laukumā pārspēja Slovēnijas komandu Novo Mesto Krka.

Kalve laukumā pavadīja 19 minūtes, kuru laikā guva divus punktus, realizējot vienu no četriem divpunktu metieniem. Neprecīzs bija viņa vienīgais tālmetiena mēģinājums. Tāpat latvietis tika pie trim atlēkušajām bumbām, vienas rezultatīvas piespēles un vienas pārtvertas bumbas, kā arī pieļāva vienu kļūdu, izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, saņēma vienu piezīmi un iekrāja divus efektivitātes koeficienta punktus.

Kopvērtējumā Partizan ar deviņiem panākumiem 14 spēlēs atkāpās uz trešo vietu, bet Olaj KK komanda ar četrām uzvarām joprojām atrodas pēdējā, 14.pozīcijā.

Bertāns pagājušajā sezonā no Slovēnijas komandas Ļubļanas Union Olimpija pārcēlās uz Partizan, noslēdzot līgumu uz trim ar pusi sezonām.

Pagājušā gada vasarā Bertānu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas Pacers komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz Sanantonio Spurs. Bertāns kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš draftēts NBA. Savukārt Kalve pagājušo sezonu sāka Latvijas komandā Valmiera, bet vēlāk pievienojās Turcijas augstākās līgas komandai Trabzonspor. Ar Olaj KK viņš septembrī noslēdza līgumu uz vienu sezonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi