Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bertānam trīs gūti punkti Wizards zaudējumā; Kuruca Rockets atkārto zaudējumu sērijas rekordu

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē guva trīs punktus, bet viņa pārstāvētā komanda Vašingtonas Wizards savā laukumā piedzīvoja zaudējumu, kamēr kluba zaudējumu sērijas antirekordu atkārtoja bez Rodiona Kuruca spēlējusī Hjūstonas Rockets.

Vašingtonas "Wizards" piekāpās Filadelfijas "76ers" ar 101:127 (15:32, 38:31, 23:31, 25:33).

Bertāns šajā spēlē laukumā pavadīja desmit minūtes un 19 sekundes, kuru laikā viņš grozā raidīja vienu no pieciem trīspunktu metieniem.

Basketbolists arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu un spēli beidza ar +/- rādītāju mīnus četri..

Bertānam beidzās 19 maču sērija, kuros viņš šosezon bija iemetis vismaz divus tālmetienus spēlē.

Rezultatīvākais Vašingtonas komandā ar 25 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm bija Rasels Vestbruks, bet 19 punktus sakrāja Bredlijs Bīls.

Uzvarētāju rindās 23 punktus guva un septiņas atlēkušās bumbas izcīnīja Džoels Embīds, kamēr 18 punkti tika Furkanam Korkmazam un Šeikam Miltonam, vēl trim basketbolistiem sakrājot no 12 līdz 14 punktiem.

Embīds piektdien aizvadīja pirmo spēli pēc izkļūšanas no karantīnas, taču trešās ceturtdaļas vidū nokrita, neveikli piezemējoties uz kreisā ceļgala, un bija spiests atstāt laukumu ceļa savainojuma dēļ.

Sestdien basketbolistam gaidāma vizīte pie ārstiem, lai noteiktu savainojuma smagumu, taču pēc spēles Embīda noskaņojums bija pozitīvs.

"76ers" atradās vadībā, ar 80:60, kad Embīds tika savainots. 2017.gadā sportistam šis celis jau tika operēts.

Joprojām nespēlēja cita Filadelfijas kluba zvaigzne Bens Simonss, kurš tāpat kā Embīds pilsētā bija pameklējis ar Covid-19 slimu frizieri.

Embīds pirms piektdienas spēles sezonas 30 spēlēs bija guvis vidēji 30,2 punktus un izcīnījis 11,6 atlēkušās bumbas spēlē.

Sestdien "Wizards" mājās tiksies ar Milvoki "Bucks".

"Wizards" ar 14 panākumiem 36 spēlēs Austrumu konferencē ierindojas 12.vietā, kamēr "76ers" ar bilanci 26-12 ir Austrumu konferences līdere.

Citā mačā Rietumu konferences līdere Jūtas "Jazz" pieveica Hjūstonas "Rockets", kas spēlēja bez Rodiona Kuruca, ar 114:99 (36:27, 29:21, 27:31, 22:20).

Jau ziņots, ka Kurucam pēc 27.februāra spēles tika konstatēts sastiepums vēdera muskulatūras kreisajā pusē un viņš nepiedalījās turpmākajās trīs spēlēs jau pirms NBA Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma, kā arī ceturtdienas spēlē pret Sakramento "Kings".

Latvijas basketbolists šajā sezonā 16 spēlēs vidēji sešās minūtēs guvis 1,0 punktu un izcīnījis 0,8 atlēkušās bumbas.

Savainojumu dēļ "Rockets" komandai nevarēja palīdzēt arī Kristians Vuds, Džons Vols, Danuels Houss juniors, Dante Eksams, Ēriks Gordons un Viktors Oladipo.

Uzvarētāju rindās 28 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un astoņas rezultatīvas piespēles tika Donovanam Mičelam, bet 20 punkti - Maikam Konlijam.

"Rockets" rindās 27 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Kevinam Porteram junioram, bet "double-double" - 15 punkti un desmit atlēkušās bumbas Kenjonam Mārtinam junioram.

Hjūstonieši piedzīvoja 15. zaudējumu pēc kārtas, atkārtojot kluba antirekordu, kas sasniegts 2001.gadā.

Toreiz vienība no novembra līdz decembrim kopumā zaudēja 15 mačos pēc kārtas.

Ar 11 uzvarām 36 spēlēs "Rockets" Rietumu konferencē ieņem 14.vietu, bet "Jazz" ar 28 panākumiem 37 mačos ir līgas līdere.

NBA pamatturnīrā plānots aizvadīt 72 spēles, kas ir par desmit mazāk, nekā ierasts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi