Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Bertānam un Partizan pirmā uzvara Eirolīgā

Pie pirmās uzvaras šīs sezonas ULEB Eirolīgas turnīrā ceturtdien tika latviešu basketbolista Dāvja Bertāna pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas Partizan.

D apakšgrupas sestās kārtas cīņā Bertāns guva sešus punktus, bet Partizan ar rezultātu 87:72 (24:19, 27:24, 19:22, 17:7) savā laukumā pārspēja Turcijas vienību Stambulas Bešiktaš.

Bertāns laukumā pavadīja 25 minūtes, realizējot sešus no septiņiem izpildītajiem soda metieniem. Savukārt no spēles viņš grozam garām aizmeta pa diviem raidījumiem no divpunktu distances un tālmetieniem. Vēl latvietis šajā cīņā izcīnīja četras atlēkušās bumbas un izprovocēja piecus noteikumu pārkāpumus, kas summā deva 11 efektivitātes koeficienta punktus.

Rezultatīvākais Partizan vienībā ar 16 gūtajiem punktiem bija Dragans Milosavļevičs, bet Bešiktaš komandai ar 20 punktiem palīdzēja Kērtiss Džarels.

Citā D apakšgrupas sestās kārtas mačā latvieša Jāņa Blūma pārstāvētā Lietuvas komanda Viļņas Lietuvos rytas ar 62:71 (16:14, 16:19, 14:20, 16:18) savā laukumā piekāpās Krievijas čempioniem Maskavas CSKA.

Maskavas komandas labā 19 punktus guva amerikānis Sonijs Vīmss, savukārt Lietuvos rytas rindās rezultatīvākais ar 17 gūtiem punktiem bija horvātu leģionārs Leons Radoševičs. Blūms šajā spēlē nepiedalījās slimības dēļ, kas traucēja spēlētājam iziet laukumā arī iepriekšējā VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) spēlē pirmdien pret Tallinas Kalev/Cramo vienību.

Savukārt trešajā D apakšgrupas mačā grupas līdere Barselonas Regal ar 86:66 (23:22, 24:20, 17:11, 22:13) izbraukumā pārliecinoši uzvarēja Vācijas komandu Brose Basets no Bambergas.

Uzvarētājiem ar 17 punktus guva amerikānis Pīts Mikīls, bet Vācijas vienības rindās ar 18 punktu guvumu izcēlās slovēnis Boštjans Načbars.

Līdz ar to Regal kļuva par pirmo komandu visā turnīrā, kas jau garantējusi vietu nākamajā posmā - tās kontā ir sešas uzvaras sešās spēlēs. Otrajā vietā ar pieciem panākumiem ir CSKA komanda, kurai ar trim panākumiem seko Bešiktaš. Brose Baskets kontā ir divas uzvaras, bet Lietuvos rytas un Partizan vienības izcīnījušas pa vienam panākumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi