Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Bertāns rezultatīvs Partizan komandas uzvarā pār Žalgiris

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva 17 punktus un iekrāja double-double ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma - Top 16 sacensību - priekšpēdējās kārtas mačā, kurā viņa pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas Partizan savā laukumā ar 78:67 (24:13, 18:21, 18:15, 18:18) uzvarēja pašlaik savainotā latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvēto Lietuvas čempionvienību Kauņas Žalgiris.

Belgradas klubs tādējādi svinēja savu ceturto uzvaru turnīra otrajā posmā, tomēr tas jau iepriekš bija zaudējis izredzes sasniegt ceturtdaļfinālu. Savukārt Žalgiris basketbolisti 13 šī posma cīņās uzvarējuši vien divreiz.

Bertāns laukumā pavadīja gandrīz 30 minūtes un kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju, realizējot četrus no desmit divpunktu metieniem un trīs no astoņiem tālmetieniem. Vēl latvieša kontā desmit atlēkušās bumbas, kas arī bija labākais rādītājs visā spēlē.

Tāpat Bertāns iekrāja vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu, trīs piezīmes un vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu, kas viņam deva 15 efektivitātes koeficienta punktus - otro labāko rādītāju komandā.

Kā zināms, Bertāns pēc desmit mēnešus ilgas smaga ceļgala savainojuma ārstēšanas laukumā atgriezās 20.martā. Viņš ir desmitais latviešu basketbolistu, kurš devies laukumā šī turnīra otrā posma spēlēs.

F apakšgrupas kopvērtējumā Partizan ar četrām uzvarām 13 spēlēs ieņem septīto vietu, apsteidzot tikai Žalgiris komandu, kuras kontā ir viens panākums.

ULEB Eirolīgas otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras katras grupas labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Milānā maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi