Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Blūms atgriežas Lietuvos Rytas komandā

Latvijas basketbolists Jānis Blūms karjeru turpinās Lietuvas spēcīgajā klubā Viļņas Lietuvos rytas, kuru iepriekš jau pārstāvēja 2006./07.gada sezonā. Kā apstiprinājis Viļņas klubs, Blūms licis parakstu uz divu gadu līguma.

Blūms iepriekš nepagarināja līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) komandu Bilbao Gescrap Bizkaia, bet līdz šim par viņu publiski vislielāko interesi izrādīja Latvijas čempionvienība VEF Rīga.

Aizvadītās sezonas ACB regulārajā čempionātā 30 gadus vecais Blūms vidēji guva 5,7 punktus, izcīnīja 1,3 atlēkušās bumbas un veica 0,6 rezultatīvas piespēles.

Gescrap Bizkaia komandu Blūms pārstāvējis kopš 2008.gada, kopumā ACB čempionātā vidēji gūstot 7,4 punktus, izcīnot 1,4 bumbas zem groziem un veicot 1,4 rezultatīvas piespēles ik mačā.

Karjeras laikā Blūms spēlējis Latvijas klubos Brocēni, Skonto un Ventspils, divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas Anwil komandā no Polijas, Lietuvos rytas un Neapoles Eldo vienībā no Itālijas.

Savukārt Latvijas izlases rindās Blūms spēlējis četros Eiropas čempionāta finālturnīros. Pagājušā gada čempionātā viņš bija valstsvienības kapteinis, bet šovasar nepalīdzēs valstsvienībai 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā.

Aizvadītās sezonas Lietuvas čempionāta finālā Lietuvos rytas zaudēja Kauņas Žalgiris basketbolistiem. Nākamajā sezonā Lietuvos rytas spēlēs ULEB Eirolīgas turnīrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi