Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Blūms Eirolīgā palīdz Bilbao pārspēt Madridi, Valtera Unicaja atkal zaudē

Ar pretējām sekmēm trešdienas vakarā kārtējos Eirolīgas TOP 16 F grupas mačus aizvadījuši Latvijas basketbolistu pārstāvētie klubi. Jānis Blūms palīdzēja savam Bilbao Gescrap BB ar 93:69 atriebties Madrides Real par zaudējumu pirms nedēļas, bet Kristapa Valtera Unicaja vēlreiz piekāpās Sjēnas Montepaschi (69:84), šoreiz izbraukumā.

Bilbao komanda jau no paša sākuma kontrolēja notikumus laukumā, viesi pirmos punktus guva tikai 4.minūtē pie 0:10. Blūma komanda turpināja plosīt Madrides aizsardzību un jau pirmajās 10 minūtēs sabēra pretinieku grozā 34 punktus, kamēr savā iemest ļāva vien 14. mazliet samazinājuši apgriezienus, mājinieki uzvarēja arī otri ceturtdaļu, bet rezultāts puslaikā 52:26 – Gescrap BB guvuši tieši divreiz vairāk punktu.

Otro puslaiku jau Bilbao varēja spēlēt mierīgi, lai noturētu rezultātu un tas arī izdevās – 93:69. Jānis Blūms 10 minūtēs vienreiz kļūdījās un nopelnīja vienu personīgo piezīmi. Tā Jānim bija pirmā spēle pēc savainojuma izdziedēšanas.

Valtera klubam kārtējā neveiksme

Unicaja Sjēnā ieradās ar bilanci 0-3, turklāt zaudētas arī pēdējās trīs spēlēs Spānijas Liga Endesa. Lai gan jau pēc pāris minūtēm tablo vēstīja 9:2 mājinieku labā, Unicaja tika līdz 19:23 pēc  1.ceturtdaļas.  Lai kā centās Malagas klubs, Montepaschi stabili turējās 5-8 punktu attālumā, puslaiku uzvarot ar 52:46.

Tad Sjēna pārslēdza ātrumus, guva 11 punktus pēc kārtas un pēc spēlētām trīsarpus minūtēm 3.ceturtdaļā jau 63:46. Atlkušās minūtes tomēr piederēja Unicaja, kas, aktīvi iesaistoties arī mūsu Kristapam Valteram, veica izrāvienu 14:2 un pietuvojās līdz 60:65. Sajutuši nelielas briesmas, mājinieki, gluži kā trīs iepriekšējās, uzvarēja arī ceturto ceturtdaļu (17:9), visā spēlē triumfējot ar 84:69. Uzvarētājiem 18 punktus guva Bo Makkalebs, zaudētājiem 15 Džeralda Fiča rēķinā.

Kristaps laukumā pavadītajās 20 minūtēs guva astoņus punktus, izcīnīja vienu bumbu zem sava groza, atdeva vienu rezultatīvu piespēli un trīs reizes kļūdījās. 

F grupas kopvērtējuma vadībā ar četrām uzvarām ir Montepaschi, ar vienādu bilanci 2-2 seko Blūma Gescrap BB un Madrides Real, bet Kristapa Valtera Unicaja zaudējuši visos četros mačos.

ULEB Eirolīga. TOP 16
Anadolu Efes – Olympiacos 65:67
Gescrap BB – Real Madrid 93:69
Montepaschi Siena – Unicaja 84:69
Emporio Armani – Unics 63:58

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi