Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Blūms nepalīdzēs Latvijas basketbola izlasei Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā

Latvijas vīriešu basketbola izlasei 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā nepalīdzēs potenciālais valstsvienības līderis Jānis Blūms, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Tiek ziņots, ka no 19 izlases kandidātu sarakstā iekļautajiem spēlētājiem pirmdien gatavošanos turnīram sāks tikai 15.

"No pērn Eiropas čempionāta finālturnīrā spēlējušajiem 12 basketbolistiem ierindā nebūs Blūma un Mareka Jurevičus. Blūms pēc pārdomu brīža paziņoja, ka šovasar vēlas sakārtot veselību un mierīgi sagatavoties nākamajai sezonai, bet Jurevičus nevarēs spēlēt ģimenes apstākļu dēļ," citēts Latvijas izlašu direktors Māris Jučmanis.

"Ilgi biju spēlējis bez nopietnām veselības problēmām, bet pagājušās sezonas laikā bija daudz traumu. Nedomāju, ka tas bija ļoti saistīts ar spēlēšanu izlasē, bet tagad jāsakārto veselība, jānostiprina rokas un kājas," izcēlis Blūms. "Arī psiholoģiski vēl neesmu gatavs ieslēgties nopietnā darbā un spēlēs. Ja kvalifikācijas turnīrs būtu septembrī, varbūt sajūtas būtu citādākas. Vai nākamgad situācija varētu būt savādāka? Nāks laiks, nāks padoms."

Vēl kājas savainojuma dēļ izlases darbā nevarēs piedalīties Žanis Peiners, savukārt Kaspars Vecvagars U-20 izlases sastāvā gatavojas Eiropas U-20 čempionātam.

Tikmēr Daira Bertāna aprīlī operētā potīte dzīst labi, un ir cerība, ka viņš pagūs atgriezties ierindā.

"Savainojuma vietā nekādas sāpes vairs nejūtu, slodzi pakāpeniski palielinu. Ar treneri esam runājuši, ka pirmās divas nedēļas darbošos mierīgākā režīmā. Ceru, ka viss būs kārtībā," izteicies Bertāns.

Izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis izvēlējies nekomentēt spēlētāju lēmumus un atteikuma iemeslus.

"Pirmdien sākšu strādāt ar tiem, kuri būs ierindā. Rīkosimies kā pērn - iespējams, pēc Eiropas U-20 čempionāta mums pievienosies labākie tās komandas spēlētāji. Mērķis ir skaidrs - izcīnīt tiesības 2013.gada rudenī spēlēt Eiropas čempionāta finālturnīrā Slovēnijā," citēts Bagatskis.

Gatavošanās posmā Latvijas izlasei paredzētas deviņas pārbaudes spēles - 14. un 15.jūlijā Valmierā tiks krustoti šķēpi ar Kipras izlasi, no 19. līdz 25.jūlijam izbraukumā Latvijas izlase tiksies ar Melnkalnes un Serbijas vienībām, bet augusta sākumā Gdiņā komanda spēkosies ar Melnkalnes, Itālijas un Polijas izlasēm.

Kā ziņots, Latvijas izlasei šovasar nepalīdzēs arī Andris Biedriņš un Kristaps Janičenoks, bet uz izlasi nav uzaicināts Kaspars Kambala. Savukārt Kristapam Valteram iepriekš piešķirtā diskvalifikācija pēc LBS iekšienē notikušām diskusijām tika atstāta spēkā, tādējādi izlasei jāiztiek arī bez šī saspēles vadītāja.

Latvijas izlases kvalifikācijas sacensībās spēkosies ar Gruzijas, Bosnijas un Hercegovinas, Nīderlandes un Rumānijas vienībām.

Finālturnīrā iekļūs katras grupas pirmo divu vietu ieguvēji, kā arī četri no trešo vietu ieguvējiem. Kvalifikācijas turnīra spēles notiks no 15.augusta līdz 11.septembrim.

Latvijas basketbola izlases kandidātu saraksts dalībai 2013.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:
Jānis Strēlnieks (Sanktpēterburgas "Spartak", Krievija), Edgars Jeromanovs (Norčēpingas "Dolphins", Zviedrija), Dairis Bertāns, Kaspars Bērziņš (abi - "VEF Rīga"), Armands Šķēle (Tallinas "Kalev/Cramo", Igaunija), Mārtiņš Laksa, Artūrs Bērziņš, Mārtiņš Meiers (visi - "Ventspils"), Rihards Kuksiks (bez kluba), Oto Ošenieks (Minesotas universitātes "Golden Gophers", ASV), Dāvis Bertāns (Belgradas "Partizan", Serbija), Mareks Mejeris ("Knet&Eniac", Spānija), Rolands Freimanis ("Girona", Spānija), Andrejs Šeļakovs ("Tarragona", Spānija), Pāvels Pastušeņa ("Liepājas Lauvas")

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi