Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Blūms pievienojas VEF Rīga

Seškārtējā Latvijas basketbola čempionvienība VEF Rīga, gatavojoties jaunajai sezonai, parakstījusi līgumu ar Latvijas izlases kapteini Jāni Blūmu, kuram šī būs atgriešanās komandā.

Tāpat VEF Rīga nākamsezon spēlēs Roberts Freimanis, Lesters Metfords, Ronalds Karijs un Viktors Iļjins, kuram tāpat kā Blūmam šī būs atgriešanās Rīgas komandas sastāvā.

37 gadus vecais Blūms aizvadītajā sezonā Permas Parma sastāvā VTB Vienotajā līgā vidēji mačā guva 6,8 punktus, veica 1,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,2 atlēkušās bumbas.

Pirms tam Blūms spēlēja Saragosas Tecnyconta vienībā Spānijas augstākajā līgā (ACB). Vēl vienu sezonu iepriekš Blūms pārstāvēja VEF Rīga komandu, aizvedot to līdz Latvijas čempiones titulam. Lai gan tobrīd līgums ar Latvijas komandu tika noslēgts uz diviem gadiem, Blūms ar VEF Rīga bija vienojušies, ka laba piedāvājuma gadījumā viņš varēs karjeru turpināt citur.

Pirms pievienošanās "VEF Rīga" komandai Blūms pārstāvēja Itālijas A sērijas klubu Avelīno Sidigas, bet traumas dēļ vietējā čempionātā aizvadīja tikai deviņas spēles. Vēl pirms tam viņš spēlēja spēcīgajā Grieķijas vienībā Atēnu Panathinaikos.

Karjeras laikā Blūms spēlējis arī Latvijas klubos Brocēni, Skonto un Ventspils, divas reizes kļūstot par valsts čempionu, kā arī Vloclavekas Anwil komandā no Polijas, Lietuvas vienībā Viļņas Lietuvos rytas, Itālijas klubā Neapoles Eldo, Spānijas vienībā Bilbao Basket, kā arī Kazahstānas čempionē Astana.
 

Tikmēr Medfords aizvadītajā sezonā spēlēja Skopjes MZT komandā, kas kļuva par Adrijas pēc spēka otrās līgas vicečempioni un triumfēja Ziemeļmaķedonijas čempionātā. 26 gadus vecais Medfords aizvadītajā sezonā 21 Adrijas otrās līgas spēlē caurmērā guva 12,3 punktus, veica 6,8 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,2 bumbas.

2017.gada sezonu viņš iesāka Šveices komandā Ženēvas "Lions", bet noslēdza Lietuvas komandā Ķēdaiņu "Nevežis". Pirms tam Medfords aizvadīja savu pirmo profesionālo sezonu Eiropā, pārstāvot Ungārijas vienību Sombathejas "Falco".

Savā pēdējā gadā koledžu basketbolā Medfords 34 dueļos vidēji guva 8,9 punktus, veica 6,5 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt 26 gadus vecais aizsargs Karijs iepriekšējā sezonā spēlēja Ungārijas vienībā Falco, kur vidēji mačā guva 9,6 punktus, izcīnīja 2,6 bumbas zem groziem un veica 3,6 rezultatīvas piespēles.

Profesionālajā basketbolā Karijs aizvadījis arī pa vienai sezonai Vācijas vienībā Bonnas Telekom Baskets un Slovēnijas komandā Krka.

Tikmēr 28 gadus vecais Iļjins iepriekšējo sezonu noslēdza Latvijas komandā Ogre, kuras sastāvā 20 Latvijas-Igaunijas līgas spēlēs vidēji guva 7,9 punktus un izcīnīja 5,0 atlēkušās bumbas, bet LBL izslēgšanas turnīrā centra spēlētājam bija caurmērā 9,0 punkti un 4,8 bumbas zem groziem.

Iļjins pagājušajā vasarā parakstīja divu gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) vienību Fuenlavradas "Montakit", tomēr līguma nosacījumi paredzēja, ka pirmajā sezonā viņš tiek izīrēts kādai citai komandai. Šādā veidā viņš nonāca Tormes klubā, kur vidēji mačā izcēlās ar 6,8 punktiem un 3,7 atlēkušajām bumbām.

Savas karjeras laikā Iļjins spēlējis arī Valmiera/ORDO, VEF Rīga un Jūrmala/Fēnikss komandās.

Savukārt 28 gadus vecais uzbrucējs Freimanis iepriekšējo pusotru sezonu bija Ventspils sastāvā. Traumas dēļ viņš iepriekšējā sezonā aizvadīja vien desmit Latvijas-Igaunijas līgas spēles, kurās vidēji guva 4,6 punktu un izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas.

Karjeras laikā Freimanis pārstāvējis arī Barons kvartāls, Valkas/Valgas, Saldus un Liepājas komandas.

VEF Rīga sastāvā no iepriekšējās sezonas paliek Roberts Stumbris un Verners Kohs.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka VEF Rīga nākamsezon nestartēs VTB Vienotajā līgā, tomēr nolēmusi atgriezties Eirokausos, sacenšoties FIBA Čempionu līgā.

Komandu arī nākamajā sezonā turpinās vadīt līdzšinējais treneru korpuss - galvenais treneris Jānis Gailītis, asistenti Jevgēnijs Kosuškins un Dāvis Čoders, fiziskās sagatavotības treneris Oskars Ernšteins.

Komanda treniņus uzsāks 12. augustā.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi