Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Čempione Spānija un Francija sasniedz Eiropas čempionāta basketbolā pusfinālu

Graujošu panākumu Eiropas vīriešu basketbola čempionāta pirmajā ceturtdaļfināla spēlē trešdien izcīnīja iepriekšējo divu turnīru spēcīgākā komanda Spānija, kurai pusfinālā būs jāsacenšas ar Francijas izlasi.

Līdz ar to abas komandas atkārtos pagājušā gada Londonas olimpisko spēļu ceturtdaļfināla maču. Pirms gada vēlākā fināliste Spānija tika pie panākuma ar 66:59.

Spānija ceturtdaļfināla mačā ar rezultātu 90:60 (21:5, 27:18, 25:16, 17:21) sagrāva Serbiju.

Spēle jau no pirmajām minūtēm ritēja "uz vienu grozu" - jau pirmajā ceturtdaļā Rūdijs Fernandess guva 13 punktus, bet Spānija pēc desmit spēlētām minūtēm atradās vadībā ar 21:5. Otrās ceturtdaļas sākumā serbi vēl izmisīgi centās samazināt deficītu, tomēr spāņi neapstājās un pēc puslaika viņu pārsvars jau sasniedza 25 punktus - 48:23.

Otrajā puslaikā Spānijas pārsvars kļuva vēl nepieklājīgāks un vēl trešajā ceturtdaļā sasniedza arī 40 punktus (69:29), bet cīņas beigās serbiem izdevās vismaz nedaudz deficītu samazināt.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 22 gūtajiem punktiem bija Serhio Rodrigess, bet 19 punktus pievienoja Fernandess.

Savukārt Serbijai pa 11 punktiem sameta Danilo Andušičs un Raško Katičs.

Vēlāk Francija ar 72:62 (10:12, 16:12, 24:21, 22:17) uzveica sacensību saimnieci Slovēniju.

Mačs iesākās ļoti nervozā un neredzultatīvā cīņā, tāpēc pēc pirmās ceturtdaļas rezultāts bija vien 12:10 mājinieku labā. Pirmo tālmetienu Slovēnija realizēja vien ar 13.raidījumu otrās ceturtdaļas beigās, bet pēc 20 spēlētām minūtēm Francija bija priekšā ar 26:24.

Mača atlikušajā gaitā Slovēnija vairs vadībā tā arī neizvirzījās. Trešajā ceturtdaļā Francija ieguva arī desmit punktu pārsvaru, tomēr pretinieki tālāk atrauties neļāva un ar Domena Lorbeka tālmetienu pēdējā sekundē pietuvojās līdz pieciem punktiem. Arī noslēdzošajā ceturtdaļā Francijas izlase spēja smagā cīņā noturēt vadību, izcīnot uzvaru.

Uzvarētāju lielākā zvaigzne Tonijs Pārkers šajā mačā guva 27 punktus, bet vēl 14 punktus pievienoja Nikolā Batums.

Savukārt Slovēnijai ar 18 punktiem palīdzēja Gorans Dragičs.

Vēl divas ceturtdaļfināla spēles risināsies ceturtdien, kad Ukraina centīsies apturēt Horvātiju, bet Lietuvas izlase spēkosies ar Itāliju.

Tikmēr Serbijai un Slovēnijai tagad būs jācenšas nepalikt astotajā vietā turnīrā, jo tieši tā komanda kā vienīgā nekvalificēsies nākamgad Spānijā gaidāmajam Pasaules kausam. Abas izlases jau ceturtdien aizvadīs pusfinālu par 5.-8.vietu.

Kā zināms, Latvijas izlase šajā Eiropas čempionātā ierindojās 11.vietā, kas ir tās labākais sasniegums kopš 2001.gada, kad tika iegūta astotā vieta. Tomēr sacensības izlase noslēdza ne uz tās labākās nots, izšķirošajā mačā par vietu ceturtdaļfinālā saspringtā cīņā ar 56:60 piekāpjoties Beļģijas valstsvienībai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi