Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Cipruss: Uz nekvalificēšanos finālturnīram nevajag skatīties kā uz traģēdiju

Lai arī Latvijas sieviešu basketbola izlase sestdien pirmo reizi kopš 2005.gada nesasniedza Eiropas čempionāta finālturnīru, komandas sniegums nebūtu jāuzskata par traģēdiju, pirmdien sarunā ar aģentūru LETA teica LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu izlase sestdien "Arēnā Rīga" I apakšgrupas pēdējā spēlē ar rezultātu 78:57 uzvarēja Vāciju. Pēc šī mača latvietēm vēl nācās gaidīt uz Grieķijas-Bulgārijas spēles iznākumu, kurā derēja Grieķijas uzvara ar ne vairāk kā 17 punktu pārsvaru. Grieķietes uzvaru svinēja ar +18, liedzot Latvijas izlasei pirmo reizi kopš 2005.gada sasniegt finālturnīru.

"Otrajā "burbulī" radījām tādu vidi, lai treneri, spēlētāji un pārējais personāls varētu justies komfortabli pirms pēdējās - izšķirošās spēles. To mums izdevās paveikt un arī spēli uzvarējām ar vairāk nekā 20 punktu pārsvaru, bet iepriekš izlieto ūdeni bija grūti sasmelt," par otro aizvadīto kvalifikācijas turnīru "burbuļa" apstākļos saka LBS ģenerālsekretārs Cipruss.

"Domāju, ka jābeidz vainot apkārtējie apstākļi un problēma jāmeklē sevī. Mājās zaudējām pret Horvātiju un Vāciju, kas, manuprāt, arī bija galvenie apstākļi," spēles, kurās uzvara Latvijai, iespējams, ļautu sasniegt Eiropas čempionātu, uzskaita Cipruss.

LBS ģenerālsekretārs uzsvēra, ka nekas traģisks nav noticis. Galvenais ar vēsu prātu izanalizēt savas pieļautās kļūdas.

"Protams, tas ir sāpīgi, bet uz šo nevajag skatīties kā uz traģēdiju," norāda Cipruss. "Šis noteikti ir atspēriena punkts, kas liecina, ka mums kaut kas ir jāmaina iekšienē. Jālūkojas, kāpēc tā ir noticis. Veiksim mazo auditu un turpināsim doties uz priekšu."

Sestdien pēc spēles ar Vāciju LBS prezidents Raimonds Vējonis norādīja, ka viņa vadītā organizācija nesteigsies pieņemt jaunus lēmumus. Lasot starp rindām noprotams, ka Vējonis to attiecinājis uz iespējamu galvenā trenera maiņu Latvijas sieviešu izlasē, bet Mārtiņam Gulbim atskaite Treneru komisijas un valdes priekšā vēl tikai gaidāma.

"Nākamās sieviešu izlases spēles ir paredzētas tikai novembrī, tāpēc mēs tagad nekur neskriesim. Domāju, ka Gulbis un arī Roberts Štelmahers par paveikto atskaitīsies pēc vīru "burbuļa" Rīgā. Tagad galvenais šo visu uzlūkot ar pēc iespējas neitrālāku aci," Gulbja situāciju sieviešu izlasē skaidro Cipruss. 

LBS ģenerālsekretārs neslēpa, ka Gulbja debija Eiropas čempionāta kvalifikācijā vairāk uzskatāma par neveiksmīgu. Cipruss gan uzsvēra, ka Gulbis ar katru treniņu spējis izveidot ciešāku saikni ar basketbolistēm, ko vēlāk varēja baudīt laukumā. To pašu pēc spēles ar Vāciju norādīja pats Gulbis.

"Kurš no mums tādā vecumā atteiktos no darba izlasē? Skaidrs, ka treneris ir audzis, ja salīdzina spēles novembrī un tagad," Gulbja darbu izlasē vērtē Cipruss. "Redzējām, kā komanda adaptējas pie Gulbja stila un kā viņš aprod ar meitenēm. Par laimi, nedzīvojam monarhijā. LBS vadība uzklausīs vairāku komisiju viedokļus, bet pēc tam skatīsimies, kā mums labāk rīkoties nākotnē."

Cipruss norādīja, ka turpmāk LBS vadībai būtiskākais ir vienoties par kritērijiem, pēc kuriem tiek vērtēts trenera darbs. Tāpat LBS jāvienojas par izlašu sasniedzamajiem mērķiem, jo gadījumā, ja plānots veikt paaudžu maiņu, sasniegtajos rezultātos treneri nosodīt nebūtu pareizi.

Pagājušā gada novembrī sieviešu kvalifikācijas "burbulis" aizritēja bez Covid-19 saslimšanas gadījumiem, taču šoreiz viena amatpersona inficējusies ar vīrusu. Cipruss gan uzsvēra, ka konkrētā persona Latvijā ieceļoja ar negatīvu Covid-19 testu, bet tiklīdz noteikta saslimšana, nodrošināti pienācīgi apstākļi drošai izolācijai. Vēlāk visi turnīra dalībnieki bez problēmām atstājuši Latviju.

LBS dienas kārtībā nākamie pienākumi saistīti ar februāra vidū Rīgā gaidāmo trešo "burbuli", kurā šoreiz spēles aizvadīs vīriešu izlases, tostarp arī Latvija. Mājinieki gaidāmajās cīņās 20.februārī tiksies ar Bulgāriju, bet divas dienas vēlāk ar Grieķiju.

Iepriekš iegūtā pieredze dāmu "burbuļos" ļauj vieglāk sagatavoties vīru kvalifikācijas turnīram, kas Rīgā pulcēs četras izlases. Cipruss norādīja, ka aizvien noris sarunas ar Eirolīgas klubiem par Latvijas spēlētāju piesaisti, bet lielāka skaidrība būšot vien pēdējās dienās.

Finālturnīram Latvijas vīriešu izlase var kvalificēties divos veidos: 1) 20.februārī uzvarot Bulgārijas izlasi vismaz ar sešu punktu starpību; 2) uzvarot Bulāriju ar 1-5 punktu starpību un 22.februārī uzvarot Grieķiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi