Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Daiņus Adomaitis: pirmo reizi 17 gadu karjerā tiesnesis mani pasūtīja

Nejauša kļūda, apzināta tendence vai tieksme uzsvērt savu nozīmību — tik dažādus vērtējumus izpelnījusies Latvijas basketbola čempionāta septītās finālspēles tiesneša Oļega Latiševa rīcība pamatlaika pēdējā minūtē.

"Pirmo reizi karjeras 17 gados piedzīvoju, ka tiesnesis tā pazudina komandu," Barona/LMT pieredzējušākais spēlētājs Daiņus Adomaitis neslēpa sašutumu. Pats

O.Latiševs ar kolēģu starpniecību darījis zināmu, ka komentāru presei nebūšot. LBL galvenais tiesnesis Agnis Pērkons izteicās diplomātiski: "Basketbola dievs neakceptēja šo lēmumu, ļaudams spēles likteni izšķirt basketbolistiem." Barona/LMT ģenerālmenedžeris Andris Vanags sola, ka rīkosies: "Vērsīsimies FIBA!"

15 sekundes pirms pamatlaika beigām O.Latiševs kā nesportisku traktēja Barona/LMT spēlētāja Mārtiņa Kravčenko pārkāpumu laukuma vidū. Tobrīd rezultāts bija 62:61 BK Ventspils labā, un divi soda metieni, kā arī bumba vēl vienam uzbrukumam ielika mājinieku rokā uzvaras atslēdziņu.

"Pavaicāju, kāpēc?" pēc mača liktenīgo epizodi Dienai komentēja D.Adomaitis. Emocijas, protams, bijušas, tāpēc sarunas tonis bija paaugstināts. "Nelamājos, tikai pajautāju — par ko? Tad devos atpakaļ pie sava soliņa, atskatījos un redzēju, ka viņš ne tā, lai būtu dzirdams, bet skatās man acīs un saka: "Pošol ti na..." Skrēju pie viņa un gribēju iesist. Mani mazliet aizkavēja, arī pašam galva sāka strādāt. Man bija tiesības iesist, taču es nenolaidīšos līdz viņa līmenim."

Uz jautājumu, vai vēl kāds dzirdējis šo frāzi, Adomaitis atbildēja, ka nezinot. "Esmu gatavs iet uz melu detektoru, sarunu aci pret aci. Ļoti žēl, ka tiesneši sāka izlemt, kā beigsies spēle. Nezinu — tīšām vai nekompetences dēļ. Bet Latiševs ir tiesājis top līmeņa spēles un darījis to labi. Varbūt viņš domā, ka "savā ciemā" var atslābināties?"

13 sekundes pirms beigām, kad rezultāts jau bija 64:61, Ronalds Zaķis aizmeta garām abus sodus un Barons/LMT izlīdzināja rezultātu. Pagarinājumā BK Ventspils pārsvars bija neapstrīdams.

"Man nav žēl zaudēt Ventspilij, jo tur strādā cilvēki, kuri mīl basketbolu tāpat kā es. Taču man negribas zaudēt tādu cilvēku dēļ," A.Vanags bija kategorisks.

A.Pērkons atgādināja O.Latiševa augsto kvalifikāciju (vienīgais Latvijas tiesnesis Eirolīgā) un noraidīja versiju, ka viņa darbība Eiropā un Latvijā atšķiras. Tiesa, atšķiroties spēles kvalitāte un pa kļūdai gadoties pat vislabākajiem. "Ja klubam ir pretenzijas, jāvēršas pie līgas vadības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi